ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Τραγικός ο απολογισμός της πανδημίας στο Περού: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών – Σχεδόν 100.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Τραγικός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από το χτύπημα του κορωνοϊού στο Περού, καθώς η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε χθες πως έχουν φθάσει πλέον στους 2.914 οι νεκροί επί συνόλου 99.483 κρουσμάτων μόλυνσης μέσα στους τελευταίους δύο μήνες.
Την ίδια ώρα νοσηλεύονται 7.526 ασθενείς, εκ των οποίων 883 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.


«Πρέπει να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για να ετοιμαστούν περισσότερα κρεβάτια στα νοσοκομεία και περισσότερες κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας», είπε ο πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ παρότρυνε τους πολίτες να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν προστατευτικές μάσκες και να πλένουν συχνά τα χέρια τους.

Το σύστημα υγείας της χώρας έχει πλέον υποστεί κορεσμό και τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, εξαιτίας της ανεπάρκειας μέσων ατομικής προστασίας.