ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Βραζιλία – Ξεπέρασαν τους 72.800 οι νεκροί από κορωνοϊό – 1.9 εκατομμύρια τα κρούσματα

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Βραζιλία η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στο έλεος τους κορωνοϊού, θρηνώντας άλλους 733 νεκρούς σε ένα 24ωρο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε άλλους 733 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού και 20.286 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην λατινοαμερικάνικη χώρα έφτασε πλέον τους 72.833 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 1,9 εκατ. ανθρώπων που έχουν προσβληθεί (1.884.967).

Την ίδια ώρα, πολλοί επιστήμονες θεωρούν υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές.

Η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι προβλέπεται συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 6,1% φέτος, επικαλούμενη εκτιμήσεις τραπεζών και οικονομολόγων που συγκεντρώνει σε εβδομαδιαία βάση. Η εκτίμηση είναι ελαφρά βελτιωμένη (η προηγούμενη προέβλεπε ύφεση 6,5%), ωστόσο βασίζεται στην προσδοκία τραπεζών και οικονομολόγων ότι οι επιδόσεις της βραζιλιάνικης οικονομίας θα βελτιωθούν το δεύτερο εξάμηνο. Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Βραζιλίας το 2021 παρέμεινε αμετάβλητη, στο 3,5%.