ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό στις ΗΠΑ! Νεκρό αγοράκι από κρυμμένα ναρκωτικά!

Κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών απαγγέλθηκαν εναντίον διαχειρίστριας βρεφονηπιακού σταθμού στη Νέα Υόρκη και συνεργού της, αφού τέσσερα μικρά παιδιά έπαθαν δηλητηρίαση, με αποτέλεσμα ένα εξ αυτών να πεθάνει, από φαιντανύλη που βρέθηκε κρυμμένη στον χώρο.

Ο Νίκολας Ντομίνιτσι, που θα γινόταν δύο ετών τον Νοέμβριο και πήγαινε σε αυτόν τον παιδικό σταθμό μόλις μία εβδομάδα, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών την Παρασκευή.

Η αστυνομία πιστεύει ότι τέσσερα παιδιά, ηλικίας από οκτώ μηνών ως δύο ετών, εισέπνευσαν την Παρασκευή φαιντανύλη στον βρεφονηπιακό σταθμό. Στα τρία χορηγήθηκε σε νοσοκομείο φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις υπερβολικής δόσης οπιοειδών, όμως ο Ντομίνιτσι πέθανε.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον βρεφονηπιακό σταθμό εντοπίστηκε ένα κιλό φαιντανύλης κάτω από ένα στρώμα πάνω στο οποίο κοιμόντουσαν τα παιδιά.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στον βρεφονηπιακό σταθμό τρεις πρέσες που χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία ναρκωτικών. Εικόνες από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και τα αρχεία τηλεφωνικών κλήσεων έδειξαν ότι η Μέντες πήρε τηλέφωνο τον σύζυγό της όταν συνειδητοποίησε ότι τα τέσσερα παιδιά είχαν αρρωστήσει, προτού καλέσει σε βοήθεια. Ο σύζυγός της, τον οποίο αναζητεί η αστυνομία καθώς θεωρείται και εκείνος ύποπτος, πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό από όπου πήρε αρκετές γεμάτες σακούλες.

«Εκτιμούμε ότι οι κατηγορούμενοι δηλητηρίασαν τέσσερα βρέφη και σκότωσαν ένα από αυτά διότι λειτουργούσαν επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών από τον βρεφονηπιακό σταθμό», επεσήμανε χθες Τρίτη ο εισαγγελέας του Μανχάταν Ντέμιεν Ουίλιαμς. «Ένας βρεφονηπιακός σταθμός είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά θα πρέπει να είναι ασφαλή, όχι περιτριγυρισμένα από ένα ναρκωτικό που μπορεί να τα σκοτώσει ακαριαία», πρόσθεσε.