ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στο Μπανγκλαντές: Βυθίστηκε φέρι με προσκυνητές! Δεκάδες νεκροί

Τραγικό θάνατο βρήκαν επιβαίνοντες κατάμεστου φέρι με ινδουιστές, που βυθίστηκε στο Μπαγκλαντές.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη αγνοούνται μετά τη βύθιση πορθμείου γεμάτου με πιστούς ινδουιστές. Πρόκειται για τη χειρότερη ναυτική τραγωδία στη χώρα τον τελευταίο χρόνο και πλέον.

Έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής τα πτώματα 16 γυναικών και 10 παιδιών, διευκρίνισε ο Τζαχουρούλ Ισλάμ, περιφερειάρχης στη βόρεια Παντσαγκάρ, όπου έγινε το δυστύχημα.

«Άλλα έξι πτώματα ανασύρθηκαν το πρωί», καθώς «δύτες ψάχνουν κι άλλα πτώματα», εξήγησε και πρόσθεσε ότι το φέρι είχε επιβιβάσει κυρίως ινδουιστές προσκυνητές που πήγαιναν σε ναό με την ευκαιρία της γιορτής Μαχαλάγια, όταν οι ινδουιστές κάνουν προσφορές στη μνήμη των προγόνων τους.

Σύμφωνα με τον κ. Ισλάμ, οι αρχές προσπαθούν να καταρτίσουν κατάλογο των αγνοουμένων με βάση τις πληροφορίες που τους δίνουν συγγενείς. Σύμφωνα με επιζήσαντες, στο σκάφος είχαν επιβιβαστεί πάνω από 70 άνθρωποι όταν αυτό πήρε κλίση και βυθίστηκε στη μέση του ποταμού Καρατόγια.

Συστήθηκε πενταμελής επιτροπή για να διενεργήσει την έρευνα για το δυστύχημα, που κατά τις πρώτες ενδείξεις οφειλόταν στην υπερφόρτωση του πορθμείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ορισμένοι από τους επιβάτες μπόρεσαν να κολυμπήσουν ως τις όχθες και να σωθούν, ενώ άλλοι διασώθηκαν. Τα νερά του ποταμού ήταν ήρεμα όταν έγινε το δυστύχημα.