ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στο Περού – Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη βυτιοφόρου σε πυκνοκατοικημένη περιοχή (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Σοκ προκαλεί βίντεο στο οποίο έχει αποτυπωθεί η έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε αέριο σε πυκνοτακοιμήμενη περιοχή του Περού, με αποτέλεσμα 4 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 49 να τραυματιστούν και 14 σπίτια να καταστραφούν.
Τα δύο από τα τέσσερα θύματα είναι ένα παιδί εννιά ετών και ένας νεαρός 18 ετών που υπέκυψαν στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν με πολύ σοβαρά εγκαύματα, διευκρίνισε το υπουργείο.

«Στην πλειονότητά τους οι τραυματίες έχουν εγκαύματα σε περίπου 80% των σωμάτων τους», εξήγησε η υπουργός Υγείας Μαρία Λουίσα Ινοστρόσα. Επτά τραυματισμένα παιδιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε από τη δική του πλευρά ο διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας Ρικάρδο Σόπφι σε ραδιοφωνικό δίκτυο.
Το δυστύχημα έγινε νωρίς το πρωί, την ώρα που πολλοί από τους 500.000 κατοίκους της Βίγια Ελ Σαλβαδόρ έφευγαν από τα σπίτια τους για να πάνε στις δουλειές τους, ενώ η έκρηξη προκλήθηκε έπειτα από διαρροή αερίου από το βυτίο του φορτηγού. Μια βαλβίδα φαίνεται πως άνοιξε όταν έπεσε σε λακκούβα.
Χρειάστηκε να επιχειρήσουν 13 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος για να κατασβεστεί η πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε τα κτίρια γύρω από το σημείο της έκρηξης.