ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν πλήρωσε φόρους εισοδήματος τον τελευταίο χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ

Τα φορολογικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η επιτροπή του Κογκρέσου δηλώνουν πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν πλήρωσε φόρους εισοδήματος την τελευταία χρονιά που βρισκόταν στην προεδρία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις, το εισόδημα του Τραμπ και οι οφειλόμενοι φόροι του παρουσίαζαν τεράστιες διακυμάνσεις κατά την τετραετή θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια πλήρωσαν ορισμένους φόρους αυτή την τετραετία, ωστόσο ελαχιστοποίησαν τον φόρο εισοδήματος για πολλά χρόνια, καθώς τα έσοδα από τις επιχειρήσεις του Τραμπ αντισταθμίστηκαν από τις φοροαπαλλαγές και τις απώλειες.

Την αμφισβήτησή της εξέφρασε η Επιτροπή Μέσων και Πόρων της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με κάποιες από τις φοροαπαλλαγές, όπως μια ύψους 916 εκατ. δολαρίων, λόγω του γεγονότος ότι δεν περιείχαν πολλές λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αρνηθεί να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις και τις δυο φορές που έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως είθισται να κάνουν όλοι οι υποψήφιοι.

Η Επιτροπή ψήφισε να δημοσιοποιηθούν τα συγκεκριμένα έγγραφα, τα οποία παρέλαβε ύστερα από δικαστική διαμάχη, την Τρίτη. Ο Ντ. Τραμπ μέσω εκπροσώπου του, υποστηρίζει ότι η δημοσιοποίηση υποκινείται πολιτικά.

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ