ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ για Νετανιάχου: «Να πάει να γ@@@… ο Μπίμπι»

Πικραμένος και απογοητευμένος δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου – έναν από τους στενότερους συμμάχους του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ κατά τα τέσσερα χρόνια της θητείας του.

Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ισραηλινό δημοσιογράφο Μπαράκ Ραβίντ για το νέο βιβλίο του «Η Ειρήνη του Τραμπ», αιτία για την αλλαγή της στάσης του απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ ήταν η απόφαση του δεύτερου να συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογική του νίκη τον Νοέμβριο του 2020, καθώς και μετά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο του 2021.

Όπως τόνισε ο Τραμπ στη συνέντευξη, ο άνθρωπος για τον οποίο έκανε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο από όσους συναναστράφηκε και συνεργάστηκε, ο Μπίμπι Νετανιάχου ήταν το πρώτο άτομο που συνεχάρη τον Μπάιντεν».
«Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε. Να πάει να γ@@ ο Μπίμπι», φέρεται να δηλώνει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια της κουβέντας με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο, ο Τραμπ ανέφερε πως ήταν ήδη πολύ απογοητευμένος με τον Νετανιάχου σε προσωπικό επίπεδο, καθώς η εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ βρισκόταν τότε υπό εξέλιξη και παρουσίαζε σημαντικές ανατροπές, όπως και έγινε. «Θα μπορούσε να μην έχει μιλήσει καθόλου. Έκανε ένα τρομερό λάθος», πρόσθεσε ο πρώην Πρόεδρος, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι οι εκλογές του 2020 ήταν «στημένες».