ΔΙΕΘΝΗ

Τροχαίο καθώς πήγαινε στον Λευκό Οίκο είχε η Καμάλα Χάρις

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα τη Δευτέρα, ένα που αρχικά -και λανθασμένα- αναφέρθηκε ως «μηχανική βλάβη».

Η Χάρις κατευθυνόταν προς τον Λευκό Οίκο λίγο πριν τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, όταν ο οδηγός του SUV της έκανε μια λανθασμένη κίνηση και χτύπησε σε κράσπεδο, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών Άντονι Γκουλιέλμι.

Η πρόσκρουση ήταν αρκετά σκληρή ώστε το ελαστικό χρειάστηκε να αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί η αυτοκινητοπομπή της Χάρις, ανέφεραν πηγές στη Washington Post.

Το βίντεο που φαίνεται να καταγράφηκε από ψηλό όροφο με θέα έδειχνε ένοπλους φρουρούς να στέκονται γύρω από τα οχήματα που ήταν ακινητοποιημένα στην είσοδο μιας υπόγειας διάβασης καθώς η Χάρις μεταφέρθηκε.

«Ω Θεέ μου – είναι η Καμάλα! Είναι αυτή, εκεί είναι — την είδα», ακούγεται να παρατηρεί μια γυναίκα. «Ήταν στο αυτοκίνητο που τράκαρε – αυτό είναι τρελό!», λέει επίσης η γυναίκα.

Ως «μηχανική βλάβη» αναφέρθηκε αρχικά το ατύχημα της Καμάλα Χάρις
Παρά τη συντριβή του SUV της αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, αρχικά είχε περιγραφεί από τις μυστικές υπηρεσίες ως «μηχανική βλάβη» ακόμη και σε μια αναφορά προς την ανώτερη ηγεσία που εξηγούσε την καθυστέρηση της αυτοκινητοπομπής, ανέφεραν πηγές της Washington Post.

Ο Γκουλιέλμι κατηγόρησε την κακή επικοινωνία για αυτό.

Ωστόσο, η Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών Κιμ Τσιτλ εκμυστηρεύτηκε σε συμμάχους ότι την ενοχλούσε η ανακρίβεια του συναγερμού, δήλωσε στην Washington Post ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Η αντιπρόεδρος λέγεται επίσης ότι αμφισβητεί πώς μπορεί να συμβεί ένα τέτοιο ατύχημα δεδομένου του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που παρέχεται στους οδηγούς της, ανέφεραν οι πηγές.

Η εκπρόσωπος της Χάρις, Κίρστεν Άλεν, είπε στην εφημερίδα: «Η αντιπρόεδρος δεν υπέστη κανένα τραυματισμό και εκτιμά τη γρήγορη ανταπόκρισή της από το προσωπικό για να την πάει στον Λευκό Οίκο με ασφάλεια».