ΔΙΕΘΝΗ

Tροχαίο με νεκρούς και τραυματίες μαθητές – Φορτηγό καταπλάκωσε σχολικό

Το δυστύχημα συνέβη νωρίς το πρωί, στα κατεχόμενα στον επαρχιακό δρόμο Κερύνειας – Δικώμου, με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ να δίνουν διαφορετικούς αριθμούς νεκρών και τραυματιών. 

 

Σύμφωνα με το BRTK οι νεκροί είναι 7 και 3 οι τραυματίες. Η Yeniduzen απ την άλλη αναφέρει ότι οι νεκροί είναι 3.Ίδια μέσα αναφέρουν ότι το μικρό λεωφορείο καταπλακώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες από φορτηγό. 

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, επί τόπου έχει σπεύσει και ο "υπουργός Υγείας", ενώ οι τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΚΥΠΕ, τρεις νεκροί και τουλάχιστον πέντε σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός μετωπικής σύγκρουσης φορτηγού με μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το δυστύχημα συνέβη στον επαρχιακό δρόμο Κερύνειας – Δικώμου, κοντά σε λατομείο, σήμερα νωρίς το πρωί. Ακαριαία βρήκαν το θάνατο οι οδηγοί των δύο οχημάτων και μια μαθήτρια, 16 χρόνων. Στο λεωφορείο επέβαιναν μαθητές συγκεκριμένου Λυκείου.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο “κρατικό” νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία. Σε κάποιες τ/κ ιστοσελίδες γίνεται λόγος για οκτώ τραυματίες, οι πέντε ή οι έξι εκ των οποίων έχουν τοποθετηθεί στην εντατική.

Εχει επίσης ανακοινωθεί ότι ζητείται επειγόντως αίμα ομάδας Α+ και Ο+.

Όπως επίσης μεταδίδεται από τη σφοδρή σύγκρουση το μικρό λεωφορείο μπήκε κάτω από το φορτηγό.