ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμές τρόμου στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια, καθώς ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από ένα εμπορικό κέντρο.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και απέκλεισε την περιοχή, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να εκκενώσει το σημείο και να μείνει στα σπίτια του.

Σύμφωνα με τα Αμερικανικά ΜΜΕ, ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο Tanforman και δεκάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν το σημείο. Μάλιστα έκλεισαν και τις γραμμές του τρένου στην περιοχή, ενώ βρήκαν ένα όπλο που χρησιμοποιήθηκε πιθανότατα στην επίθεση. Εκτιμούν πως ο δράστης της επίθεσης διέφυγε με συρμό του τρένου.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσιεύματα, δύο άτομα τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στα κάτω άκρα, ενώ άλλα δύο τραυματίστηκαν ελαφρά, στην προσπάθειά τους να φύγουν από το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Η αστυνομία κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά και για «παράλογη ενέργεια» μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μάρτυρας ανέφερε πως ακούστηκαν τουλάχιστον οκτώ πυροβολισμοί και είδε τρία άτομα με χειροπέδες, καθώς και άλλα δύο να είναι τραυματισμένα στο έδαφος. Οι δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο, με τον ένα να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η περιοχή είναι προάστιο νότια του Σαν Φραντσίσκο, ενώ άγνωστο είναι προς το παρόν, αν ο δράστης (ή οι δράστες καθώς εικάζουν ότι είναι δύο) έχει συλληφθεί ή διαφύγει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι δράστες είχαν συγκεκριμένο στόχο κάποιους νεαρούς, αλλά δε ξέρουν προς το παρόν το κίνητρο της επίθεσης.