ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Τζόνσον: Εάν θέλετε να αποφύγετε νέα μέτρα κάντε το εμβόλιο

Οι πολίτες στη Μεγάλη Βρετανία πρέπει να εμβολιασθούν κατά του κορωνοϊού, όταν έρθει η σειρά τους, «εάν θέλουμε να αποφύγουμε θανάτους που συνεπάγουν νέους περιορισμούς κατά του covid αυτόν τον χειμώνα», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Εάν θέλουμε να αποφύγουμε νέους περιορισμούς στην καθημερινότητά μας, πρέπει όλοι μας να εμβολιαστούμε αμέσως έρθει η σειρά μας», τόνισε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Σας παρακαλώ πηγαίνετε και εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τους εαυτούς σας και τους άλλους και κάνοντάς το αυτό, μπορούμε να βοηθήσουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με τον τρόπο που έχουμε ξεκινήσει: να παραμείνουμε στο σχέδιό μας του να χρησιμοποιούμε τον εμβολιασμό για να ελέγξουμε τον ιό». Αναπροσαρμογή

Επιπλέον, ο Μπόρις Τζόνσον είπε σήμερα ότι ο ορισμός του πλήρως εμβολιασμένου σημαίνει κάποιος να έχει κάνει και τη τρίτη, αναμνηστική δόση κατά του κορωνοϊού, αν και δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την κίνηση αυτή. Ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση εμβολίου, για τους πολίτες άνω των 65 ετών.