ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο – σοκ από τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας του 18χρονου στο Μιζούρι. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

 

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο στο Φέργκιουσον του Μισούρι, όπου συνεχίζονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον φόνο 18χρονου αφροαμερικανού από αστυνομικό.

Αστυνομικοί, εκτόξευσαν κροτίδες καπνού στους λιγοστούς διαδηλωτές που παρέμεναν στους δρόμους της πόλης και μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Οι αστυνομικοί, που επέβαιναν σε θωρακισμένα οχήματα, προειδοποίησαν τους διαδηλωτές να εκκενώσουν τον δρόμο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, από την ώρα που τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας είχαν παραμείνει στους δρόμους περίπου 150 άνθρωποι.

Κατά τη διάρκεια των νέων βίαιων επεισοδίων, τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα ένας νεαρός, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πολιτεία του Μισούρι με απόφαση του κυβερνήτη της Τζέι Νίξον κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και απαγόρευσης κυκλοφορίας το Σάββατο σε μια προσπάθεια των αρχών να κρατήσουν μακριά από τους δρόμους της μικρής πόλης τους διαδηλωτές.