ΔΙΕΘΝΗ

ΒΙΝΤΕΟ – Τα Paddock Girls στις πίστες

ta Paddock Girls stis pistes

Γνωστές ως Race Queens στην Ιαπωνία, Pit Babes στη Μεγάλη Βρετανία, Pretties στην Ταϊλάνδη, Racing Models στην Κορέα, Paddock Girls ή Umbrella Girls, είναι απλά κάποιες από τις πολλές διαφορετικές ονομασίες που χρησιμοποιούν σε ολόκληρο τον κόσμο για τα Grid Girls.

Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 όταν εμφανίστηκε σε αγώνες μοτοσικλέτας στην Ιαπωνία, το μοντέλο Rosa Ogawa, το πρώτο grid girl. Η Rosa συνόδευε τους νικητές του αγώνα και καθιέρωσε την εικόνα των grid girls στις αγωνιστικές πίστες. Μέχρι τότε η γυναικεία παρουσία σε αγώνες μοτοσικλέτας περιοριζόταν κυρίως στις συζύγους και συντρόφους των πιλότων και το προσωπικό, με εξαίρεση κάποιες γυναίκες οδηγούς.

Το 1983 η εταιρεία αντηλιακών προϊόντων Hawaiian Tropic, που ήταν χορηγός στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, έφερε μοντέλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να εμφανιστούν στην πίστα φορώντας μπικίνι με το όνομα της εταιρείας πριν από την έναρξη του αγώνα. Έναν χρόνο αργότερα επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό στους αγώνες μοτοσικλέτας της Suzuka στην Ιαπωνία.

ta-koritsia-Paddock-Girls

Στην Ιαπωνία η επίσημη δουλειά της «βασίλισσας του αγώνα» είναι να κρατάει μία ομπρέλα πάνω από τον πιλότο της Formula 1 ή του Moto Gp όσο ζεσταίνει την μηχανή. Συνήθως φορούν πολύ αποκαλυπτικά ρούχα και στη χώρα αυτή λατρεύονται σαν είδωλα ενώ προσελκύουν πολλούς φαν όπου εμφανίζονται. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν και δικό τους περιοδικό με το όνομα Gals Paradise.

Στην Ευρώπη τα paddock girls κρατούν την ταμπέλα με το όνομα του πιλότου της F1 στη θέση εκκίνησης πριν από τον αγώνα ενώ υποδέχονται επίσης και χειροκροτούν τους 3 νικητές κάθε αγώνα στο βάθρο. Κυρίως όμως τις γνωρίζουμε από τους επαγγελματικούς αγώνες μοτοσικλέτας όπου τις βλέπουμε να κρατούν τις ομπρέλες πάνω από τους αναβάτες για να τους προστατεύσουν από τον ήλιο. Κι αυτό γιατί η αναμονή στο σημείο εκκίνησης φορώντας τη δερμάτινη στολή μέχρι να τελειώσουν οι τελευταίες ρυθμίσεις και ο εφοδιασμός με καύσιμα, σε θερμοκρασίες άνω των 30°C, μπορεί να αποβεί πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Για να μην πάθουν λοιπόν οι πιλότοι θερμοπληξία, οι χορηγοί προσλαμβάνουν όμορφα, νεαρά κορίτσια να κρατούν ομπρέλες πάνω από τους αναβάτες όταν στέκονται στον ήλιο.

Πηγή: toGaraz.gr