ΔΙΕΘΝΗ

Βιβλίο «βόμβα» στο Μπάκιγχαμ! Το άγνωστο «πραξικόπημα» που ετοίμασαν Κάρολος και Ουίλιαμ!

Πίσω από την παραίτηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τα βασιλικά καθήκοντα, κρύβεται ένα «πραξικόπημα», που οργάνωσαν ο πρίγκιπας Κάρολος και ο μεγαλύτερος αδελφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Ο πρώτος και ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας, είδαν ως ευκαιρία να απαλλαγούν από τον Χάρι την «καταστροφική» συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC τον περασμένο Νοέμβριο ο πρίγκιπας Άντριου για να δώσει εξηγήσεις για την σχέση του με τον παιδόφιλο Επστάιν.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει στο νέο του βιβλίο με τίτλο: «Prince Andrew, Epstein and the Palace» ο βασιλικός βιογράφος πολλών μπεστ σέλερ, Νάιτζελ Κάουθoρν.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και ο δούκας του Κέιμπριτζ, μετά την συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος απέτυχε να πείσει πως δεν είχε καμία σχέση με όσα του καταμαρτυρούν τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου, αποφάσισαν να περιορίσουν σε αριθμό την μοναρχία και να απαλλαγούν από τους πρίγκιπες Άντριου και Χάρι.

Η διαρροή φημών για την παραίτηση του Χάρι συνέπεσε με την «καταστροφική» συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου. Μετά την συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος έπεφτε συνέχεια σε αντιφάσεις και δεν κατόρθωσε να πείσει πως δεν είχε συνευρεθεί με ανήλικα κορίτσια που του προμήθευε ο Επστάιν, ο δρόμος προς την παραίτηση από τα επίσημα καθήκοντά του για «εύλογο χρονικό διάστημα», ήταν μονόδρομος.

Όσο, για το Megxit, το νέο βιβλίο υποστηρίζει πως την ίδια περίοδο, που ο πρίγκιπας Άντριου έβλεπε την έξοδο από το παλάτι, άρχισε και το «πραξικόπημα» του Κάρολου και του Ουίλιαμ για να απομακρύνουν και τον πρίγκιπα Χάρι. Σύμφωνα με το βιβλίο, οι άνθρωποι του διαδόχου και του δούκα του Κέιμπριτζ στο παλάτι ξεκίνησαν την διαρροή φημών στον βρετανικό Τύπο, που υποστήριζαν πως ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ επιθυμούν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Πάντως, ο πρίγκιπας της Ουαλίας σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ μιας μοναρχίας με μικρότερο αριθμό μελών και είχε τονίσει, πως όταν ο ίδιος ανέβει στο θρόνο θα κάνει πράξη την πεποίθησή του. «Οι δύο διάδοχοι βρήκαν κοινή αφορμή πως η «δύσχρηστη» μοναρχία έπρεπε να περικοπεί αρχίζοντας από τους επαναστάτες» Άντριου και Χάρι», δήλωσε ο συγγραφέας του νέου βιβλίου στον βρετανικό Τύπο.
Ο Χάρι και η Μέγκαν συζητούσαν από καιρό να εγκαταλείψουν την βασιλική οικογένεια, αλλά, είναι γεγονός πως η διαρροή της απόφασής τους στον βρετανικό Τύπο συνέπεσε με την παραίτηση του πρίγκιπα Άντριου. Έτσι, την ίδια χρονική στιγμή δύο πρίγκιπες έφευγαν από τη μέση καθώς τα πρωτοσέλιδα ήταν τόσο πιεστικά, που το παλάτι δεν μπορούσε παρά να αντιδράσει.

Έτσι έγινε δεκτή η παραίτηση του Άντριου και ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το Megxit, που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου. Η παραίτηση του πρίγκιπα Χάρι είναι αμετάκλητη και κανείς δεν γνωρίζει, αν και πότε, ο πρίγκιπας Άντριου θα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά του.

«Στη σύγχρονη ιστορία του παλατιού του Μπάκιγχαμ αυτό ήταν, πιθανώς, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αθόρυβα πραξικοπήματα», δήλωσε ο συγγραφέας.