ΔΙΕΘΝΗ

Βομβιστές αυτοκτονίας του ISIS σκορπούν τον θάνατο σε δύο εκκλησίες στην Αίγυπτο! Πάνω από 45νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο AMAQ, την ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις και στις δύο εκκλησίες στην Αίγυπτο ανέλαβε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

 

 

 

 

Τουλάχιστον 18 νεκροί και τουλάχιστον 60 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας είναι ο απολογισμός από τη δεύτερη έκρηξη που έγινε στον προαύλιο χώρο εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Είχε προηγηθεί φονική έκρηξη βόμβας μέσα σε εκκλησία στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου. Μέχρι τώρα έχουν διαπιστωθεί 27 νεκροί και 50 τραυματίες, σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ Αχράμ η οποία επικαλείται πηγές από το υπουργείο Υγείας.

Αυτό είναι το συγκλονιστικό βίντεο από την πρώτη επίθεση: 

Ο βομβιστής αυτοκτονίας επιχείρησε να μπει στο Ναό, με σκοπό να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Στόχος του να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά μέσα στην Εκκλησία. Το ίδιο έγινε και στην επίθεση στο Δέλτα του Νείλου. Όμως ένας αστυνομικός τον κατάλαβε και επιχείρησε να τον σταματήσει. Η θυσία του, αφού είναι ένα από τα θύματα της επίθεσης, έσωσε τις ζωές πολλών πιστών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο ναό.

 

Picture of killed  police officer, whom prevented suicide-bomber from entering St. Mark’s church in Alexandria, Egypt.

Η Κυριακή των Βαΐων, είναι μια σημαντικότερες χριστιανικές εορτές στην Αίγυπτο, όπου συγκεντρώνει εκατομμύρια πιστούς σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η σημερινή χριστιανική ημέρα είναι εθνική αργία για την Αίγυπτο, παρότι πάνω από το 80% του πληθυσμού της είναι μουσουλμάνοι.