ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Διαδηλώσεις σε 50 πόλεις ενάντια στο Μουντιάλ (ΒΙΝΤΕΟ)

members_of_brazil_s_homeless_workers_movement_who__537524d6c71400219879

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 50 πόλεις της Βραζιλίας.

Στο Σάο Πάουλο, όπου θα διεξαχθεί ο εναρκτήριος αγώνας μεταξύ της Βραζιλίας και της Κροατίας την 12η Ιουνίου, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους για να προβάλλουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την περίθαλψη και τη στέγαση. Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τη λεωφόρο Παουλίστα στο κέντρο του Σάο Πάουλο καθώς και άλλους δρόμους, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν σε δεκάδες άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ κινητοποιήσεις αλληλεγγύης ήταν προγραμματισμένο να γίνουν χθες βράδυ και σε πόλεις του εξωτερικού όπως το Μπουένος Άιρες, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Βαρκελώνη και το Βερολίνο.

«Μέσω του δικαιώματος να διαδηλώνουμε μπορούμε να απαιτήσουμε και άλλα δικαιώματα», δήλωσε μια διοργανώτρια της κινητοποίησης, η Ζουλιάνα Μασάντου. Αυτό είναι «το θεμέλιο της δημοκρατίας», τόνισε.

Στις διαδηλώσεις κάλεσαν αριστερές οργανώσεις, όπως το κίνημα των άκληρων αγροτών MST και το Κίνημα των Αστέγων. Οι κινητοποιήσεις αυτές δεν σχετίζονται με άλλες διαδηλώσεις εναντίον του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ