ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Βρετανία: 861 νεκροί σε 24 ώρες

Τα τρέχοντα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Βρετανία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπως το lockdown και η κοινωνική απόσταση, πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο φτάνει τους 861, ανεβάζοντας το σύνολο στους 13.729, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Χθες ο αριθμός των νεκρών ήταν 761.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιερ Στάρμερ, σε ανακοίνωσή του για την απόφαση συνέχισης του lockdown, εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του και τονίζει ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της αύξησης των τεστ, του προστατευτικού εξοπλισμού στο ιατρικό προσωπικό και η προστασία των οίκων φροντίδας.

Το επιστημονικό συμβούλιο που ενημέρωσε νωρίτερα την κυβέρνηση, επεσήμανε ότι κάποια από τα μέτρα που εφαρμόζονται ήταν αποτελεσματικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η εικόνα είναι ανομοιογενής, συνεπώς η χαλάρωσή τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναζωπύρωση του ιού που θα οδηγούσε σε επιδείνωση της οικονομίας.