ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το Brexit

Διαφορετική τροπή παίρνει η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθότι το Ανώτερο Δικαστήριο της Αγγλίας αποφάσισε πως η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβούλιο της χώρας για να ξεκινήσει τις διαδικασίες του άρθρου 50 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι υποστηρίζει πως το γεγονός ότι διενεργηθεί  δημοψήφισμα για την απόφαση εξόδου ή παραμονής της χώρας στην ΕΕ , είναι αρκετό από μόνο του και δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του βρετανικού κοινοβουλίου για την επικύρωση της απόφασης.

Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε από το δικαστήριο άδεια για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία, σύμφωνα με τον συνήγορο της κυβέρνησης, θα εξετασθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας στις 5-8 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το BBC, αν η απόφαση του  Ανώτερου Δικαστηρίου της χώρας δεν ανατραπεί στην διαδικασία της έφεσης, αυτό θα σημαίνει πολλού μήνες  «καυτού» πολιτικού διαλόγου και αντιπαράθεσης μέσα στο κοινοβούλιο της χώρας.