ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός εφήβων στις ΗΠΑ – Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά κάτω των 12

Ξεκίνησε σήμερα σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ ο εμβολιασμός παιδιών 12 – 15 ετών, ενώ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Pfizer, από το φθινόπωρο θα μπορούσαν να εμβολιαστούν και τα παιδιά, από 2 ετών και πάνω.
Την ώρα που το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά επισήμως την χορήγηση εμβολίου κατά της νόσου Covid σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, ο αντιπρόεδρος της Phizer του τμήματος Κλινικής Έρευνας και Ανάπτυξης Εμβολίων της εταιρείας, Ουίλιαμ Γκρούμπερ επισημαίνει ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να λάβει έγκριση για όλα τα παιδιά, άνω των δύο ετών.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ύστερα από τη σύσταση της συμβουλευτικής επιτροπή του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι περισσότερες αμερικανικές πολιτείες ξεκινούν από σήμερα τον εμβολιασμό εφήβων 12 έως 15 ετών με το Pfizer/Biontech.
Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Pfizer υποστήριξε επίσης ότι, με βάση τα δεδομένα δοκιμών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε βρέφη έξι μηνών έως παιδιά 11 ετών, το εμβόλιο θα μπορούσε να χορηγηθεί στην ηλικιακή αυτή κατηγορία μέχρι το φθινόπωρο.
Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά σπανίως νοσηλεύονται ή πεθαίνουν από επιπλοκές της νόσου COVID-19, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί αντιπροσωπεύοντας το 24% όλων των νέων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα.