ΔΙΕΘΝΗ

Ξημέρωμα νέας φρίκης στη ΓΑΖΑ. Χτύπησαν κι άλλο σχολείο με πυραύλους σκορπίζοντας το θάνατο!

palaistini1_0

 

Είκοσι Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ σκοτώθηκαν το πρωί της Τετάρτης, στη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Όπως ανέφεραν συγκεκριμένα οι ίδιες πηγές, οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 50.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γάζας ότι πολλές οβίδες έπληξαν το σχολείο αλ-Χουσέιν, όπου πολλοί άμαχοι έχουν καταφύγει εκτάκτως για να σωθούν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, ο απολογισμός των θυμάτων από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις 8 Ιουλίου στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται πλέον σε 1.262 νεκρούς και τουλάχιστον 7.000 τραυματίες, με τα δύο τρίτα αυτών να είναι άμαχοι.

Πολλοί Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν καταφύγει σε σχολεία της UNRWA, κυρίως στη Τζαμπαλίγια, μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι η περιοχή όπου κατοικούν ενδέχεται να πληγεί από μαζικούς βομβαρδισμούς.