ΕΚΛΟΓΕΣ 2023, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου κατά συντρόφων του και όσους έχουν «επάγγελμα Τσίπρα»

«Ο Τσίπρας είναι πιο προχωρημένος από το περιβάλλον του, από αυτούς που έχουν «επάγγελμα Τσίπρα», ότι δηλαδή δεν έχουν υπόσταση παρά μόνο δίπλα στον Τσίπρα. Ο Τσίπρας ήταν πιο προχωρημένος από αυτούς αλλά βεβαίως έχει ευθύνες γιατί επέλεξε αυτούς τους ανθρώπους που προτιμούσαν να λένε σε όλα ναι παρά να λένε την αλήθεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Παραπολιτικά», όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κούλογλου απάντησε: «Είναι σαν να με ρωτάτε αν θα υπάρχει Αριστερά χωρίς τον Τσίπρα. Σ’ όλες τις χώρες οι ηγέτες της Αριστεράς κάποια στιγμή για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αλλάζουν. Η Αριστερά παραμένει, αποτελεί μια σημαντική δύναμη, έχει κάνει πολλά λάθη και έχει χάσει μέρος της παλιάς της επιρροής, κι αυτά πρέπει να τα δει σοβαρά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγει ένας τίτλος ότι ο Κούλογλου λεει ότι πρέπει να φύγει ο Τσίπρας, σε καμία περίπτωση. Εγώ δεν λεω τίποτα γιατί θα πρέπει ο ίδιος να πάρει τις αποφάσεις του».

«Η ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς της Ελλάδα έπρεπε να έχει ξεκινήσει με το 32% του 2019. Εκεί χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Είχα προσπαθήσει που έλεγα «πρόεδρε μήπως δεν αρέσουμε, ότι πρέπει να αλλάξουμε». Κάποια στιγμή είπα ότι ήρθε ισοπαλία ο Μητσοτάκης-Τσίπρας και μάλιστα εκτός έδρα και θέλανε να με διαγράψουν. Λόγω αυτών πρέπει να γίνει μια ριζική ανανέωση στα μυαλά της Αριστεράς και επειδή υπήρχαν πολλές προτάσεις διαγραφής μου ο Τσίπρας δεν τις δέχτηκε», πρόσθεσε.