ΕΚΛΟΓΕΣ 2023, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Πάτμο: Βασική μας δέσμευση οι καλύτεροι μισθοί για όλους

Στην Πάτμο έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα. Ο Κ. Μητσοτάκης, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους για τη μικρή καθυστέρηση, τους ευχαρίστησε για τη στήριξη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς η ΝΔ άγγιξε πρωτοφανή ποσοστά, όπως είπε. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη περισσότερων επενδύσεων.

«Ξέρετε, έχω πάντα μια μεγάλη έννοια για τα νέα παιδιά τα οποία δουλεύουν σεζόν στα νησιά μας και πάντα λέω ότι γι’ αυτά τα παιδιά πρέπει να γίνονται οι περισσότερες επενδύσεις και να ανεβαίνουν και οι μισθοί, τελικά. Διότι μία από τις βασικές μας δεσμεύσεις για τη δεύτερη τετραετία είναι καλύτεροι μισθοί για όλες και για όλους και μπορούμε να το πετύχουμε αυτό όσο η χώρα παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης», είπε.

Μητσοτάκης: Τα F-35 θα ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία το 2028

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι το 2028 θα πετούν και τα F-35. «Ξέρετε ότι εμείς είμαστε αυτοί που αντιμετωπίσαμε στη ρίζα του το προσφυγικό πρόβλημα. Ξέρετε ότι εμείς είμαστε αυτοί που ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν τα βλέπετε, αλλά να ξέρετε ότι τα Rafale πετάνε από πάνω σας. Τα F-35 θα ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία το 2028, καθώς πήραμε και την τελευταία έγκριση η οποία χρειαζόταν από το αμερικανικό Κογκρέσο», τόνισε. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι με τον τουρκικό λαό «δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Ήμασταν οι πρώτοι που σπεύσαμε να τους στηρίξουμε στον καταστροφικό σεισμό, οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΜΑΚ ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν εκεί, με την ελληνική σημαία, να σώζουν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια. Και εμείς θέλουμε, επιδιώκουμε να έχουμε αυτή την καλή σχέση αλλά πάντα, προσοχή, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην κυριαρχία μας και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης από τους Λειψούς έστειλε μήνυμα φιλίας προς τη γείτονα χώρα. «Από τα Δωδεκάνησα και τη Λέρο θέλω να ξαναστείλω ένα μήνυμα φιλίας στην Τουρκία. Δεν είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε εχθροί και να υπάρχει συνεχώς κλίμα έντασης. Για να επιλύσουμε όμως το ένα και μοναδικό θέμα που έχουμε, την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, αυτό μπορεί να επιλυθεί μόνο με σχέση φιλίας και με βάση το Διεθνές Δίκαιο», είπε.