ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ανατρέψιμο

Την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ανατρέψιμο και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ 1.

«Tο αποτέλεσμα των εκλογών είναι κατώτερο των προσδοκιών που είχαν διαμορφωθεί, αλλά δεν είναι ευκαταφρόνητο. Διότι εδραιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έναν πόλο της πολιτικής ζωής. Οι ήττες καμιά φορά είναι ζωογόνες. Η διαφορά που υπάρχει είναι μεγάλη. Η πολιτική παραμένει ο χώρος όπου το ανέφικτο γίνεται εφικτό. Είναι ανατρέψιμο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Και από τη ζωογόνα ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.

Επισήμανε ότι από το στάδιο της ηττοπάθειας, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε πλέον στο στάδιο του πείσματος. Και παρατήρησε: Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ του 18-20%, δεν μιλάω για τον εκλογικό ΣΥΡΙΖΑ που είναι 24% και αύριο θα πάρει 30% δεν ξέρω πόσο, μιλάω για ένα συμπαγές κοινωνικό σώμα το οποίο συμφωνεί με αυτά που λέμε, πιστεύει στις ικανότητες και την προσφορά του Αλέξη Τσίπρα, θέλει την Ελλάδα να είναι παραγωγική, δίκαιη και οικολογικά βιώσιμη και πιστεύει ότι μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό είναι μια ισχυρή κατάκτηση και αποτελεί μια βάση και μία προϋπόθεση, με το κατάλληλο σχέδιο και τη σωστή πολιτική και τακτική σήμερα και με το απαραίτητο πολιτικό υποκείμενο, πιστεύω ότι έχουμε μπει σε μια δεκαετία ΣΥΡΙΖΑ, με Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι».