ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι έρχονται πρώτοι σε σταυρούς και εκλέγονται βουλευτές στην Ά Πειραιά

Γαλάζιος «βάφτηκε» χθες ο Πειραιάς με τη ΝΔ να εξασφαλίζει πέντε έδρες έναντι μιας που παίρνει ο ΣΥΡΖΑ.

Συγκεκριμένα, με ποσοστό 43,73% η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε 14 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με το αποτέλεσμα να της εξασφαλίζει πέντε βουλευτές, που προκύπτουν με βάση τον σταυρό προτίμησης στην εκλογική περιφέρεια.

Πλην της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κανένα άλλο κόμμα δεν εκλέγει βουλευτή στην εκλογική αυτή περιφέρεια.

Με 21.118 σταυρούς ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος βρέθηκε 12.000 ψήφους μπροστά από τον δεύτερο Ιωάννη Μελά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Πειραιά. Ακολουθεί ο Νίκος Μανωλάκος, η ηθοποιός Νόνη Δούνια που εκλέγεται και ο Εμμανουήλ-Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη – 21.118

ΜΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη – 8.633

ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Πέτρου – 8.128

ΔΟΥΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΝΟΝΗ) του Δημητρίου – 7.627

ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Ιωάννη – 6.279

Με σημαντική διαφορά από την δεύτερη Μαρία Ρεπούση, η οποία και δεν εκλέγεται, ο Θοδωρής Δρίτσας είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγεται στην Α’ Πειραιά με 10.434 σταυρούς.

Εκτός κοινοβουλίου μένει με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Δουζίνας, η Ελένη Σταματάκη και η Γεωργία Γεννιά που είχαν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο.

ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Παναγιώτη – 10.434

ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ του Βασιλείου – 6.116

ΓΕΝΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Σωκράτη – 5.248

ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευαγγέλου – 5.211

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του Παναγιώτη – 5.201

Δεν εκλέγουν βουλευτή ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25

Στην Α’ Πειραιά κατέβηκε η δημοσιογράφος – που δεν είναι η μόνη που διεκδικούσε τον σταυρό προτίμησης σε αυτές τις εκλογές – Σεμίνα Διγενή με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Η δημοσιογράφος, η οποία είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής αλλά παραχώρησε τη θέση της, είναι πρώτη σε σταυρούς ωστόσο το κομμουνιστικό κόμμα δεν εκλέγει βουλευτή στην περιφέρεια.

Στην Α’ Πειραιά βρέθηκε υποψήφια και η Δανάη Στράτου, η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, που αν και βρέθηκε πρώτη σε σταυρούς δεν εκλέγεται.