GOOGLE NEWS, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Είναι το πιο… καταραμένο ξενοδοχείο στον κόσμο!

Αν σας γοητεύουν οι ιστορίες μανιακών δολοφόνων, ψυχικά διαταραγμένων ατόμων  η τραγικών αυτοκτονιών, τότε… καλώς ήρθατε στο ξενοδοχείο Cecil στο Λος Άντζελες, εκεί όπου έχουν συμβεί όλα τα παραπάνω!

Το 1924, ο ξενοδόχος William Banks Hanner επένδυσε 1 εκατομμύριο δολάρια (περίπου 13 εκατομμύρια σημερινά  δολάρια) για την κατασκευή ενός ξενοδοχείου στο Λος Άντζελες με ένα πολυτελές μαρμάρινο λόμπι, παράθυρα από βιτρό και αγάλματα αλάβαστρου. Η πορεία της επιχείρησης διαφαίνονταν λαμπρή. Δυστυχώς, η Μεγάλη Ύφεση ήταν πολύ κοντά.

Το 1931, το ξενοδοχείο είχε δει την πρώτη του αυτοκτονία! Ήταν ο W.K. Norton, του οποίου το σώμα ανακαλύφθηκε δίπλα σε ένα σωρό από κάψουλες δηλητηρίου.

Ακολούθησαν πολλές αυτοκτονίες, κάποιες από τις οποίες δεν έμαθε κανείς, αλλά και κάποιες που έκαναν αίσθηση, όπως το 1937, όταν η 25χρονη Grace E. Magro έγινε το τέταρτο άτομο που πέθανε στο ξενοδοχείο όταν έπεσε από τον ένατο όροφο και το σώμα της μπλέχτηκε σε τηλεφωνικά καλώδια. Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να ξεκαθαρίσει εάν ήταν αυτοκτονία, ατύχημα ή έγκλημα.

Μια από τις πιο συγκλονιστικές τραγωδίες εκτυλίχθηκε το 1944, όταν μια νεαρή γυναίκα γέννησε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και έριξε το νεογέννητο έξω από το παράθυρο σε πανικό.

Η πρώτη εμφάνιση του Cecil στην ιστορία του εγκλήματος ήρθε το 1947, όταν η Elizabeth Short, γνωστή και ως «Μαύρη Ντάλια» είχε εντοπιστεί να πίνει εκεί ένα ποτό λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία της.

Ο Richard Ramirez, γνωστός ως Night Stalker, ήταν ο τρόμος της παράκτιας Καλιφόρνια από τον Απρίλιο του 1984 έως τον Αύγουστο του 1985. Σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, δολοφόνησε 38 ανθρώπους, από την Orange County ως το Σαν Φρανσίσκο. Και όταν ήταν στο Λος Άντζελες, η βάση του ήταν, σωστά το μαντέψατε, το Cecil Hotel. Ακόμα και αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων λερωμένων με αίμα ρούχων, είχε ρίξει στον κάδο απορριμμάτων του ξενοδοχείου.

Λίγα χρόνια αργότερα ένας άλλος serial killer πήγε να μείνει στο ίδιο ξενοδοχείο. Ο Αυστριακός Γιόχαν «Τζακ» Ούντερβεγκερ, που είχε καταδικαστεί το 1975 στην πατρίδα του και αποφυλακίστηκε το 1990, έφθασε τον επόμενο χρόνο στο Λος Άντζελες για να γράψει για λογαριασμό ενός αυστριακού περιοδικού για την εγκληματικότητα στην αμερικανική μεγαλούπολη και για τις διαφορές στον τρόπο που αντιμετώπιζαν την πορνεία οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι. Στο διάστημα που ήταν στο Λος Άντζελες, δολοφονήθηκαν τρεις ιερόδουλες με τον ίδιο τρόπο που ο Ούντερβεγκερ είχε σκοτώσει το πρώτο θύμα του -κι άλλα επτά στην Αυστρία, οι φόνοι των οποίων του αποδόθηκαν αργότερα-. Συνελήφθη από το FBI στο Μαϊάμι το 1992 και εκδόθηκε αργότερα στην Αυστρία, όπου καταδικάστηκε σε ισόβια. Το ίδιο εκείνο βράδυ κρεμάστηκε στο κελί του.

Φτάνουμε στο 2011, όταν οι ιδιοκτήτες του Cecil Hotel προσπάθησαν να γυρίσουν σελίδα αναβαθμίζοντας το ξενοδοχείο, με νέο όνομα το Stay on Main. Αλλά δεν κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους τη φρίκη.

Καναδέζα φοιτήτρια που έμεινε το 2013 στο Hotel Cecil κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας, πριν εξαφανιστούν τα ίχνη της, να συμπεριφέρεται αλλόκοτα, να κρύβεται τρομοκρατημένη στο ασανσέρ σαν κάποιος να την κυνηγάει, και να μιλά σε κάποιο ανύπαρκτο πρόσωπο.

Πέρασαν αρκετές εβδομάδες μέχρι να βρεθεί το γυμνό άψυχο κορμί της 21χρονης κοπέλας. Το εντόπισαν υπάλληλοι μέσα στη δεξαμενή νερού του ξενοδοχείου μετά από παράπονα ενοίκων, ότι από τις βρύσες έτρεχε κάποιο υγρό με ασυνήθιστη γεύση και οσμή…