GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλες οι κινητοποιήσεις στα νησιά για το προσφυγικό-Πάνω απο 7000 κόσμος στη Μυτιλήνη -Πλημμύρισαν οι πλατείες σε Χίο και Σάμο

Με τα νησιά να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, υπό το βάρος των συνεχόμενων προσφυγικών ροών και οι κάτοικοι της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου ένωσαν τις φωνές τους υπό το σύνθημα «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας».

Στην Αθήνα αύριο οι νησιώτες
Οι νησιώτες, θα συναντήσουν αύριο τον Νότη Μηταράκη στην Αθήνα.

Για αύριο έχει προγραμματισθεί η επίδοση του ψηφίσματος των συγκεντρώσεων στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια στη Βουλή και στα υπουργεία Εσωτερικών και Μετανάστευσης.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την Πέμπτη με κλείσιμο των δήμων αλλά και απεργία που έχουν κηρύξει πολλοί συνδικαλιστικοί φορείς, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης του οποίου τα μέλη θα απέχουν από τα καθήκοντα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αυριανή συνάντηση θα ακολουθήσουν και επισκέψεις του Νότη Μηταράκη στην Κω, τη Λέρο και τη Χίο.

ÓõãêÝíôõñùóç äéáìáñôõñßáò óôçí Ó¨áìï êáôá ôçí äéÜñêåéá ôçò ãåíéêÞò áðåñãßáò óôï íçóß, ôçí ÔåôÜñôç 22 Éáíïõáñßïõ 2020. ÊÜôïéêïé ôïõ íçóéïý æçôïýí ìåôáîý Üëëùí ôçí Üìåóç êáé ìáæéêÞ áðïóõìöüñçóç ôùí íçóéþí ìå ìåôáöïñÜ ôùí ðñïóöýãùí-ìåôáíáóôþí óôçí çðåéñùôéêÞ ÷þñá êáé éóïêáôáíïìÞ óå äïìÝò öéëïîåíßáò ìå áíèñþðéíåò óõíèÞêåò äéáâßùóçò.
(EUROKINISSI/ÂÁÓÉËÇÓ ÌÐÑÁÂÏÓ)

default

7.000 κόσμος στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορείας των κατοίκων της Λέσβου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 7000 κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους της Μυτιλήνης βάζοντας λουκέτο σε κάθε οικονομική δραστηριότητα του νησιού.

Η Λέσβος δεν μπορεί να συνεχίσει να διασύρεται διεθνώς, για να κοιμούνται κάποιοι ήσυχοι στην Αθήνα, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Ευρώπη. Εδώ και λίγους μήνες μας λένε απροκάλυπτα ότι επί της ουσίας τα νησιά σφραγίζονται. Σφραγίζονται και μέσα σ’ αυτά θέλουν να εγκλωβίσουν την ίδια την κρίση, μαζί με εμάς και τους χιλιάδες μετανάστες» είπε ο κ. Βέρρος.

«Κλειστό ελεγχόμενο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, μακράν κατοικημένων περιοχών, είναι το πλαίσιο που θέτει η Μόρια και τα γύρω χωριά» ζήτησε, τέλος, στον δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, ζητώντας ταυτόχρονα «κλείσιμο της υπάρχουσας δομής της Μόριας».

Πλημμύρισε από κόσμο η Χίος
Ανάλογες εικόνες και στη Χίο .«Η ΒΙΑΛ πρέπει να κλείσει, εδώ και χθες», ανέφερε από το βήμα ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνώντες πρέπει να τηρήσουν τα υπεσχεμένα προεκλογικά για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Στη πλατεία Πυθαγόρα συγκεντρώθηκαν στη Σάμο
Μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο.

Με κλειστά καταστήματα και τρίωρη στάση εργασίας στο δημόσιο τομέα οι Σαμιώτες διαμαρτυρήθηκαν για τις απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι μετανάστες, ζητώντας τον απεγκλωβισμό τους, τη μη δημιουργία νέας δομής, αλλά μιας μόνο μικρής δομής καταγραφής και προσωρινής παραμονής.