GOOGLE NEWS, ΖΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ

Μια πρωτότυπη ιδέα στο usay.gr! Airbnb για πάρτι ή… σήριαλ! 

Θαυμάζω τους ανθρώπους με μυαλό που πετάει σπίθες. Σκέφτονται πράγματα που δε πάει εύκολα το μυαλό. Και μαζί τους μπορώ να κουβεντιάζω ώρες.

Όχι για να καταλάβω τον τρόπο της σκέψης τους. Αλλά γιατί αυτοί οι άνθρωποι με γεμίζουν αισιοδοξία. Τους περισσεύει η αισιοδοξία και ένας άνθρωπος ευφυείς δεν έχουν κανένα θέμα να μοιραστούν την αισιοδοξία τους.

  • του Δημήτρη Γιαγτζόγλου

Τέτοια περίπτωση η Ζέτα Νικολακοπούλου. Εδώ και λίγους μήνες δημιούργησε μια ξεχωριστή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, την Spaceprk που αποκτά ολοένα και περισσότερους χρήστες και έχει γίνει γνωστή κι εκτός συνόρων.

Σε αυτή την πλατφόρμα μπορεί να βρει κανείς μια βίλα, ένα χάλασμα, έναν κήπο, ένα μπαλκόνι, μια ταράτσα, ένα παλιό εργοστάσιο που δεν λειτουργεί, μια αποθήκη και να τα νοικιάσει ακόμη και για μία ώρα ή όσο θέλει. Μια περιζήτητη πλατφόρμα που σε αυτή αναζητάει κάποιος έναν εναλλακτικό χώρο για ένα πάρτι, μια επίδειξη μόδας, ένα γύρισμα ενός διαφημιστικού ή μιας ταινίας.

«Ουσιαστικά μιλάμε για μια πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης που μπορεί οποιοσδήποτε να ανεβάσει τον χώρο του, και να τον νοικιάσει με τη ώρα ή με την ημέρα,  για διάφορες χρήσεις όπως είναι παραγωγές, να γυρίσει κάποιος σκηνές από μια ταινία, να κάνει μια εκδήλωση, ένα πάρτι, έναν γάμο. Αυτή είναι η φιλοσοφία. Είναι η λογική της βραχυχρόνιας μίσθωσης απλώς νοικιάζει κάποιος τον χώρο του για άλλες χρήσεις» λέει η Ζέτα Νικολακοπούλου στο usay.gr.

«Αρχίσαμε να το καταλαβαίνουμε στην πορεία, ότι τα πάντα έχουν αξία. Και κάποιος δε σημαίνει ότι μπορεί να βάλει όλο τον χώρο μέσα. Μπορεί να βάλει μέρος αυτού. Μπορεί να θέλει να νοικιάσει κάποιος μόνο το σαλόνι ή μόνο την κουζίνα. Για μια διαφήμιση για παράδειγμα. Μπορεί να νοικιάσει μια ταράτσα, έναν κήπο, ένα μισογκρεμισμένο κτίριο. Μας κάλεσαν και μας ζήτησαν ένα μισογκρεμισμένο κτίριο για κάποιο βιντεοκλίπ. Για αυτό σας λέω ότι τα πάντα έχουν αξία. Ένα γκαράζ, ο χώρος ενός εργοστασίου που δεν λειτουργεί. Παράδειγμα ένας τέτοιος χώρος, κάπου στον Μαραθώνα που δεν τον νοίκιαζαν γιατί  δεν τους έδιναν τα ενοίκια, μέσα από την πλατφόρμα έχει νοικιαστεί πέντε φορές. Δίνουμε αξία και σε κάποιους χώρους που είναι κλειστοί και δεν έχει φανταστεί κανείς ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τέτοιες χρήσεις. Και χωρίς να γίνονται και ζημιές. Γιατί σε μας προπληρώνουν το ποσό άρα σίγουρα ο ιδιοκτήτης παίρνει το ποσόν που ο ίδιος έχει ορίσει. Δεν ορίζουμε εμείς τα ποσά. Κι έτσι ξέρει ότι δεν θα χάσει τα χρήματά του».

Υπάρχουν μάλιστα και ακίνητα που βρίσκονται εκτός συνόρων. «Σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχουμε επεκταθεί στο εξωτερικό. Έχουμε χώρους από το Εκουαδόρ, τη Χιλή, Ινδία και Αμερική, υπάρχουν χώροι και στην Κίνα, στην Σαγκάη συγκεκριμένα, προσπαθούμε να δούμε λίγο την  νομοθεσία της Κίνα γιατί είναι λίγο περίεργη».

Πως της ήρθε αυτή η πρωτότυπη ιδέα; «Πάντα υπάρχει αφορμή. Είμαι από το 2015 στο start up σύστημα. Το ξεκίνησα και σαν χόμπι. Γιατί η πρωινή μου δουλειά είναι να κάνω εσωτερική επικοινωνία και σχεδιασμό στα Ελληνικά Πετρέλαια και το βλέπω σαν ένα φανταστικό ταξίδι γνώσεων. Κέρδισα κι ένα βραβείο από την Google και πήγα στην Αγγλία για τη πρώτη μου επιχειρηματική ιδέα. Δεν προχώρησε εκείνη. Αυτή είναι η τέταρτη επιχειρηματική μου ιδέα. Μαζεύεις τα λάθη από τις προηγούμενες και προχωράς. Πάντως η κύρια αφορμή ήταν όταν η αδελφή μου ήθελε να οργανώσει τα πρώτα γενέθλια του γιου της κι έψαχνε έναν μη συμβατικό χώρο γιατί ήθελα να οργανώσει κάτι διαφορετικό και δεν μπορούσε να βρει κάτι. Δεν υπήρχε και μια αντίστοιχη πλατφόρμα για κάτι τέτοιο. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη Αμερική αλλά το δουλεύουν τοπικά. Αλλά ο στόχος ο δικός μου και της ομάδας μου είναι να το πάμε παντού. Από τον Φεβρουάριο ξεκινήσαμε αλλά πολύ γρήγορα έκλεισαν οι πρώτες συμφωνίες. Οι εταιρίες παραγωγής μου τηλεφωνούν και μου λένε ότι τις σώσαμε με αυτή την πλατφόρμα».