GOOGLE NEWS, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Οσφρηστής, αγκαλιαστής κι άλλα παράξενα επαγγέλματα με παχυλούς μισθούς που δεν ήξερες πως υπάρχουν

  1. Επαγγελματίες παράνυφοι

Στην Αμερική οι παράνυφοι είναι απαραίτητο αξεσουάρ ενός σωστού γάμου. Κι αν δεν υπάρχουν; Ε τότε απλώς προσλαμβάνουν. Υπάρχουν πρακτορεία τα οποία νοικιάζουν παρανύφους, όπως τις θέλεις και όποτε τις θέλεις. Η αμοιβή του ανέρχεται γύρω στα 200 δολάρια, απλώς και μόνο για να σταθούν δίπλα στη νύφη και να ξεφαντώσουν στο πάρτυ.

  1. Οσφρηστές

Ή τουλάχιστον έτσι το λέμε εμείς. Στη NASA πάντως τους λένε sniffers και η δουλειά τους είναι αυτή ακριβώς που φαντάζεστε: να μυρίζουν ανθρώπους και πράγματα. Ποια η χρησιμότητα; Σκεφτείτε απλά πως στο διάστημα δεν μπορείς να ανοίξεις κανένα παράθυρο για να μπει καθαρός αέρας και χαθούν τα ίχνη μιας άσχημης μυρωδιάς. Έτσι, αν αυτή υπάρχει, είναι απαραίτητο να εντοπιστεί στη γη, ώστε να αποφευχθούν τα παρατράγουδα.

Τα πιο παράξενα… σύνορα στον κόσμο!

  1. Συγγραφείς μπισκότων της τύχης

Γνωρίζετε φυσικά τα fortune cookies. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τους πληρώνει αδρά ελεύθερους επαγγελματίες συγγραφείς, τους οποίους αλλάζει κάθε δυο χρόνια, για να γράφουν καινούργια χαρτάκια από αυτά που κρύβονται μέσα στα μπισκότα.

  1. Ηθοποιοί ηχητικών εφέ

Νομίζω πως είναι η καλύτερη δυνατή μετάφραση αυτού του επαγγέλματος. Τα μεγάλα στούντιος λοιπόν προσλαμβάνουν ηθοποιούς για τις φωνές τους ή καλύτερα για τους ήχους τους. Τους πληρώνουν για να αναπνέουν, να ασθμαίνουν, να κλαίνε, να βήχουν κι όλα αυτά τα ηχητικά εφέ χρησιμοποιούνται αργότερα στις μίξεις ήχων των ταινιών.

  1. Δοκιμαστές οσμής

Επάγγελμα στο οποίο μια προϋπηρεσία σαν οσφρηστής τηςNASA θα αύξανε κατακόρυφα τις αποδοχές. Ωστόσο αυτό δεν είναι και τόσο απαραίτητο καθώς αυτοί οι επαγγελματίες αμείβονται με περισσότερες από 5.000 δολάρια μηνιαίως για να μυρίζουν πόδια, μασχάλες, στόματα. Δεν τη λες και ευχάριστη δουλειά αλλά πάντως σίγουρα καλά αμειβόμενη και χωρίς απαραίτητες σπουδές. Τα άτομα αυτά απασχολούνται σε εταιρίες που παράγουν αποσμητικά σώματος, ποδιών ή στόματος, οδοντόπαστες, στοματικά διαλύματα και όλη μέρα απλά μυρίζουν. Έτσι, καλούνται να διαπιστώσουν την αποτελεσματικότητα των προϊόντων.

Δείτε τα πιο περίεργα σπίτια στον κόσμο! (ΒΙΝΤΕΟ)

  1. Επαγγελματίες αγκαλιαστές

Η μοναξιά φαίνεται πως είναι μεγάλη και δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι στις ηνωμένες πολιτείες που αναζητούν μια αγκαλιά. Άλλωστε νέες μελέτες αποδεικνύουν πως η αγκαλιά έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Κι αν δεν έχεις κάποιον να σε αγκαλιάσει, τότε νοίκιασε!

  1. Νοικιασμένοι σύντροφοι

Στην Κίνα αυτό το επάγγελμα ευδοκιμεί και οι επαγγελματίες αμείβονται με 150 δολάρια για ένα ραντεβού. Επειδή οι ανύπαντρες γυναίκες άνω των 25 θεωρούνται μίασμα για κάθε σοβαρή Κινέζικη οικογένεια, οι γονείς νοικιάζουν συντρόφους για τις κόρες τους όταν πρέπει να παραβρεθούν σε κάποιο επίσημο γεγονός.

Ο δρόμος του θανάτου: Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου

  1. Επαγγελματίες της ουράς

Βαριέσαι να περιμένεις στην ουρά; Τότε βάλε κάποιον άλλον να περιμένει για σένα. Θα έχετε δει φυσικά τις ατελείωτες ουρές που σχηματίζονται όταν οι Αμερικανοί περιμένουν να αγοράσουν το νέο κινητό τηλέφωνο που μόλις κυκλοφόρησε. Αυτή η ανάγκη λοιπόν δημιούργησε αυτό το νέο επάγγελμα. Οι επαγγελματίες της ουράς κερδίζουν περίπου 1000 δολάρια την εβδομάδα. Ένας Έλληνας πάντως θα μεγαλουργούσε σε μια τέτοια θέση, μετά από τόση… προϋπηρεσία στις δημόσιες υπηρεσίες μας.

  1. Γυριστές σελίδων

Για τους επαγγελματίες μουσικούς και η παραμικρή λεπτομέρεια έχει σημασία. Έτσι, δεν απασχολούν τα πολύτιμα δάχτυλα τους για να αλλάξουν τις σελίδες της παρτιτούρας. Βάζουν άλλους να το κάνουν για εκείνους. Επειδή όμως αυτό το επάγγελμα απαιτεί ειδικές γνώσεις η αμοιβή των γυριστών σελίδων είναι πολύ μεγάλη και αγγίζει τα 2.000 την εβδομάδα.