3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανέξυπνα παιχνίδια εκγύμνασης από μια οικογένεια γυμναστών στην Πάτρα που θα σας ξετρελάνουν!

Μια υπέροχη ελληνική οικογένεια από την Πάτρα, θέλησε να δημιουργήσει  έναν έξυπνο και ευρηματικό τρόπο ώστε τώρα που μένουν όλοι  σπίτι να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους με παιχνίδια γυμναστικής .

Η μητέρα της οικογένειας Ευθυμία Μυλωνά είναι εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής με σπουδές στο τμήμα των ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Παν/μιου Θράκης, έχοντας ειδικότητα στην ενόργανη γυμναστική , στους παραδοσιακούς χορούς και στη γυμναστική.

Ο μπαμπάς της οικογένειας είναι ο Νίκος Πλέας,  επίσης εκπαιδευτικός  Φυσικής Αγωγής και Ομοσπονδιακός προπονητής στο άθλημα της πυγμαχίας.

Τα τρία ταλαντούχα παιδιά τους είναι, η Φωτεινή που σπουδάζει στο τμήμα της ιατρικής του Παν/μιου Πατρών στο 4ο έτος, η Χρυσούλα, που σπουδάζει σχεδιασμό μόδας στο ΙΕΚ Δέλτα στο 2ο έτος και ο  Γιώργο που είναι μαθητής της Β γυμνασίου του 7ου γυμνασίου Πατρών. Είναι και τα τρία παιδιά πρωταθλητές στο άθλημα της πυγμαχίας και ενεργά μέλη της Εθνικής ομάδας της ΕΟΠ.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνάμε όλοι, θέλησαν να ενώσουν τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους και να στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης . Δημιούργησαν μόνοι τους ολιγόλεπτα  βίντεο με έξυπνες ασκήσεις γυμναστικής θέλοντας να τα μοιραστούν μαζί μας.

«Όλα κυλούσαν καλά μέχρι τη στιγμή , που αναγκαστήκαμε να κλειστούμε στα σπίτια μας, να χάσουμε την καθημερινή μας επαφή. Με την εισβολή του covid-19, αυτού του φοβερού ιού, στη χώρα μας, άλλαξε η ζωή μας. Πάρθηκαν μέτρα από την κυβέρνηση για την προστασία μας και εμείς ως υπεύθυνοι πολίτες έπρεπε συνειδητά να τα ακολουθήσουμε» εξηγεί στο usay.gr η μητέρα κ.Ευθυμία Μυλωνά

«Το Υπουργείο Παιδείας δημιουργώντας ηλεκτρονικές πλατφόρμες επικοινωνίας με τους μαθητές, καλούσε όλους τους εκπαιδευτικούς μέσω των δ/ντων των σχολείων, να ανταποκριθούμε. Υπηρετώ σε τρία δημοτικά σχολεία, στο 1ο Δ.Σ. Πατρών με Δ/ντη τον κ. Λεκκα, στο 19ο Δ.Σ  με Δ/ντη τον κ. Μαρκάκη και στο 6ο Δ.Σ με Δ/ντη τον κ.Κομπασιάρη, όπου και οι τρεις Δ/ντες στέλνοντας «καταρρακτωδώς» οδηγίες μάς καλούσαν να συνδεθούμε με την νέα πραγματικότητα, τη επικοινωνία δηλ. με τους μαθητές μας μέσω Η/Υ. Με ιδέα του κ.Μαρκάκη και την  σύμφωνη γνώμη του συντονιστή εκπ/κού έργου φυσ.αγωγής κ. Λεβεντάκη  προχώρησα στη δημιουργία ολιγόλεπτων βίντεο που θα απευθύνονται στους μαθητές στο σπίτι. Αυτά τα βίντεο στη συνέχεια θα προτείνονταν και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «e class» υπογραμμίζει η  εκπαιδευτικός στο usay.gr

«Τα παιχνίδια απευθύνονται σε μαθητές  καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους που θέλουν να συμμετέχουν. Πληρούν τους στόχους της φυσικής αγωγής και βοηθούν τα παιδιά να εξασκήσουν τη λεπτή τους κινητικότητα, την επιδεξιότητα και να ξεφύγουν από την οθόνη και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια για λίγο»

 

«Στην προσπάθειά μου αυτή έχω την απόλυτη βοήθεια από τα τρία παιδιά μου. Η μεγάλη μου κόρη Φωτεινή αναλαμβάνει την ηλεκτρονική παρουσίαση (βιντεοκάλυψη με φωτογραφική μηχανή, ηχογράφηση με κινητό τηλ. και επεξεργασία μέσω του προγράμματος premier).

Στόχος μας είναι να περάσουν ευχάριστα τα παιδιά μένοντας σπίτι, να ελπίζουν και με χαμόγελο να περιμένουν ότι όλα θα πάνε καλά» λέει η ξεχωριστή αυτή δασκάλα

Το μήνυμα της οικογένειας

«Βρισκόμαστε σε μια έκτακτη ανάγκη αυτή τη στιγμή και όλη η ανθρωπότητα μαζί μας. Παρότι βρισκόμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, μας δίνεται η  ωραία ευκαιρία να «βρισκόμαστε» όλοι μαζί μέσα από τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας και τους ανθρώπους που την υπηρετούν, εξυπηρετώντας εμάς.

Παιδιά μου, δε χάνουμε το χαμόγελό μας, την ελπίδα μας, μένουμε σπίτι, μένουμε υγιείς και όλο αυτό με υπομονή και Πίστη θα περάσει!

Μια ξεχωριστή  ελληνική οικογένεια γυμναστών που προσπαθεί με σεβασμό και χαρούμενη διάθεση να κάνει όλους εμάς να περιμένουμε στωικά με καρτερία και υπομονή τη στιγμή που θα ξαναπάμε όλοι στα γήπεδα ,στους χώρους άθλησης και στα σχολεία.
Σας  ευχαριστούμε πολύ!