GOOGLE NEWS, ΖΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ

Πού θα βρείτε τα καλύτερα κεφτεδάκια; Στο Paraflu στο Βοτανικό!

Είχα καιρό να φάω τέτοια κεφτεδάκια. Σάββατο μεσημεράκι. Ραντεβού με φίλους που έχουμε καιρό να τα πούμε. Σημείο συνάντησης το Paraflu. Περιοχή Βοτανικός. Ένας κάθετος δρόμος στη Σπύρου Πάτση, η οδός Κορυτσάς. Ησυχία. Αλλά το πρώτο πράγμα που διαπιστώνεις είναι ότι παντού υπάρχουν ταμπέλες συνεργείων. Άλλα όλα κλειστά και για αυτό αυτή η υπέροχη ησυχία. Και άρα το όνομα του μαγαζιού προφανώς και δεν είναι τυχαίο.

  • του Δημήτρη Γιαγτζόγλου 

Η εικόνα. Κάτι σαν παλιό καφενείο. Ατμόσφαιρα παρεϊστικη. Κάτσαμε έξω. Πεζοδρόμιο. Λατρεύω τα μαγαζιά που έχουν τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, ακριβώς δίπλα στην τζαμαρία. Ένα μέσα έξω δηλαδή. Ο Αδριανός. Ένας από τους ιδιοκτήτες. Έξω καρδιά. Συνεχώς χαμογελαστός. Λες και δεν μας υποδέχτηκε στο μαγαζί του αλλά στο σπίτι του. Ο Γιάννης. Άλλος ιδιοκτήτης. Ωραίος τύπος και αυτός με ένα πλατύ χαμόγελο, γεμάτος από όμορφες ιστορίες.

Η αίσθηση. Τόσο ωραία η «συνταγή» του μαγαζιού που λες και πήγες μια μονοήμερη  κάπου για να ξεδώσεις.

Ο Αδριανός μας κάνει τις συστάσεις. «Το Paraflu άνοιξε 8 Φεβρουαρίου 2019. Δούλευα σε κάποιο άλλο μαγαζί για τέσσερα χρόνια. Στα μέσα της διαδρομής άρχισα να το σκέφτομαι. Στην αρχή σκεφτόμουν να κάνω και κάτι δικό μου, αφού έμαθα τη δουλειά και μετά όσο περνούσε ο καιρός ήταν μια εύκολη απόφαση. Έψαχνα μόνο τον χώρο. Έπεσε αρκετή προσωπική εργασία. Μόνοι μας το φτιάξαμε σε τρεις και κάτι μήνες. Βρίσκεται στο Βοτανικό. Κάτω από τις γραμμές της Κωνσταντινουπόλεως. Μια ήσυχη περιοχή. Ανερχόμενη. Δεν υπάρχουν εδώ πολλά μαγαζιά σαν το δικό μας. η πρόσβαση είναι εύκολη είτε από την Ιερά Οδό είτε από τη Λεωφόρο Αθηνών. Ένας κάθετος δρόμος στη Σπύρου Πάτση. Μια περιοχή με ιδιαίτερο χρώμα. Πολλά μαγαζιά με βιομηχανικά εργαλεία και συνεργεία. Για αυτό και βγάλαμε το όνομα Paraflu. (γέλια). Δίπλα μας είναι κι ένα μαγαζί που πουλάει φίλτρα, λάδια. Κι έχει μια ταμπέλα. Πέντε λίτρα paraflu, πέντε ευρώ. Μετά το είδαμε».

Η ιδέα; «Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι απλό. Να έχουμε καλά προϊόντα. Έχουμε κάνει τις καλύτερες επιλογές για τις πρώτες ύλες. Θέλουμε αυτό που προσφέρουμε να είναι σαν και αυτό που τρώμε κι εμείς στο σπίτι μας.  Χωρίς πολλά και περιττά. Το best seller του μαγαζιού είναι τα κεφτεδάκια. Όσοι έρχονται, τα ζητάνε όλοι. Τα φτιάχνει η κυρία Ελένη. Ξέρει και φτιάχνει ένα απίστευτο μείγμα. Όλοι μας λένε ότι τους θυμίζουν τα κεφτεδάκια της γιαγιάς τους».

Δεν είναι μόνο τα πιάτα φοβερά. Οπωσδήποτε τηγανιά, ντολμαδάκια αλλά κι ένα απίστευτο κοτόπουλο με κάρυ. Υπάρχει όμως κάτι ακόμη, όπως μας λέει ο Αδριανός.

«Κάθε δεύτερη Κυριακή οργανώνουμε live  με ελληνική παραδοσιακή μουσική από όλη τη χώρα. Αυτά τα περιμένει πως και πως ο κόσμος. Στην συγκεκριμένη περιοχή τις καθημερινές έχει αρκετή κίνηση. Τις Κυριακές που είναι όλα κλειστά η γειτονιά ερημώνει. Κι έτσι Κυριακή μεσημέρι – απόγευμα που κάνουμε τα live μπροστά από το Paraflu στον δρόμο, στήνεται ένα αληθινό γλέντι. Και βλέπω ότι αρέσει πολύ και στους νέους αυτό το γλέντι με την παραδοσιακή μουσική. Αλλά γενικότερα και αυτά τα μαγαζιά που μοιάζουν με παλιά καφενεία έχουν αρχίσει και τραβάνε την προσοχή του κόσμου και των νέων. Εδώ επικοινωνεί διαφορετικά ο κόσμος».

Paraflu  Βοτανικός. Κορυτσάς 31

Τηλέφωνο 210 3427775