GOOGLE NEWS

Σε περιδίνηση η κυβερνητική πλειοψηφία

ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥ

Στάση αναμονής τηρούν στη Ν.Δ, καταγράφοντας τις εξελίξεις στον «κλυδωνιζόμενο κυβερνητικό συνεταιρισμό».
 Η αιφνιδιαστική ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ.Λαζαρίδη, είναι άλλη μια απτή απόδειξη ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται σε αποδρομή»,  σχολιάζουν στην Πειραιώς και εκτιμούν ότι στον βασικό βραχίονα, στον ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν τις τεκτονικές μετακινήσεις που συντελούνται στην κοινωνία μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια. 
Ούτε η φιέστα του Ζαππείου και οι όρκοι πολιτικής αιώνιας πίστης και αφοσίωσης μαζί με τις αγκαλιές και τα φιλιά που αντάλλαξαν Τσίπρας Καμμένος μπόρεσαν να  αντιστρέψουν το κλίμα, όπως προσδοκούσαν οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης.
Με τον Δημήτρη Καμμένο να… καρφώνει λίγα εικοσιτετράωρα μετά,τα σχέδια Τσιπρα Καμμένου για πρόωρη προσφυγή  στις κάλπες με όχημα τη συμφωνία με τα Σκόπια, τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν λόγω της λαικής κατακραυγής και τον βουλευτή τον ΑΝΕΛ κ.Λαζαρίδη να ανεξαρτητοποιείται γιατί δεν αντέχει να σηκώνει το βάρος της συμφωνίας, στις αναλύσεις τους στη Ν.Δ καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι ίσως το κυβερνητικό πουλόβερ ξηλώνεται γρηγορότερα από όσο και οι ίδιοι ανέμεναν.
 Όπως επισημαίνουν η οργή του κόσμου άρχισε να κεφαλαιοποιείται και να εκφράζεται εξαιτίας τριών περιστατικών:
— των παρατράγουδων, της τελετής υπογραφής, όπου Τσίπρας και Κοτζιάς , άκουγαν χαμογελαστοί τον Ζάεφ να δηλώνει «εμείς οι Μακεδόνες και εσείς οι Ελληνες», εκεί συνειδητοποιήθηκε ο μέγεθος της απώλειας λένε,
–της απαράδεκτης απόφασης να χτυπηθούν οι διαδηλωτές στο Πισοδέρι με την ταυτόχρονη συνεχιζόμενη λασπολογία ότι όσοι αντιδρούν, δεν είναι πατριώτες αλλά φασίστες και τέλος
 — του  πολιτικού αυτοεξευτελισμού Καμμένου, κατά την συζήτηση επι της προτάσεως δυσπιστίας που υπέβαλλε η Ν.Δ στην Βουλή.  Ο τελευταίος έλληνας, σχολίαζε υψηλόβαθμη πηγή της Πειραιώς, παρακολούθησε τον κ. Καμμένο να καταγγέλλει την συμφωνία και στη συνέχεια να χειροκροτεί με έξαλλο ενθουσιασμό τον κ.Κοτζιά.
Στη Ν.Δ δηλώνουν εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η συνετή στάση που επέλεξαν να υιοθετήσουν, ασκώντας σκληρή κριτική, αλλά αποδοκιμάζοντας τις ακρότητες και τους προπηλακισμούς, έχει μέχρι στιγμής λειτουργήσει εκτονωτικά, αποτρέποντας έκρυθμες καταστάσεις και ενδεχομένως προπηλακισμούς. Εκεί που η Αντιπολίτευση δείχνει σύνεση και αυτοσυγκράτηση, έρχεται η κυβέρνηση με καθεστωτική και ολοκληρωτική  λογική και  χαρίζει την πλειοψηφία των πολιτών στην ακροδεξιά» σχολιάζουν στη Ν.Δ και εκτιμούν ότι  θα είναι βαρύ  το πολιτικό κόστος  για την κυβερνητική πλειοψηφία.
Στις παρατηρήσεις , ότι η κυβέρνηση Τσίπρα απολαμβάνει του επαίνου των ευρωπαίων, κάνουν μια υπενθύμιση. «Όχι όλων. Διαφεύγει της προσοχής ότι όλες οι ομάδες του Ευρωπαικου Κοινοβουλίου έβγαλαν ανακοινώσεις για την συμφωνία, εκτός του ΕΛΚ, το οποίο σεβόμενο την  κάθετη αντίδραση ενός μέλους του, της ΝΔ δηλαδή, προτίμησε να σιγήσει» Αυτό είναι άλλωστε επισημαίνουν και η πλέον τρανταχτή 
κατάρρευση άλλης μιας συκοφαντικής εκστρατείας  της κυβέρνησης εναντίον του Προέδρου της ΝΔ για διγλωσσία  εκτός Ελλάδος.
Ο Κ.Μητσοτάκης  στο Βερολίνο, στις επαφές που θα έχει από αύριο, με παράγοντες της γερμανικής πολιτικής σκηνής, θα επαναλάβει τις θέσεις της Ν.Δ και για ο Σκοπιανό  αλλά και για το μεταναστευτικό που βρίσκεται στο επίκεντρο του γερμανικού ενδιαφέροντος. Επίσης, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις και μια σειρά προτάσεων της Ν.Δ που αφορούν στην επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία και περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό της πρόγραμμα.