GOOGLE NEWS, ΖΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ

Τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ!

Κι όμως πρόκειται για σοκαριστικές αποκαλύψεις. Ένα καθηλωτικό βιβλίο.

Το υπογράφει ο Norman Ohler. Από τον τίτλο μπαίνεις αμέσως στο νόημα και δεν θα το αφήσεις από τα χέρια σου. «ΥΠΕΡΔΙΕΓΕΡΣΗ : ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΡΑΪΧ».

  • του Δημήτρη Γιαγτζόγλου

Παρόλο που οι ναζί παρουσιάζονταν ως πολέμιοι του ηθικού εκφυλισμού και της κατάπτωσης της αστικής κοινωνίας και ο αρχηγός τους είχε εδραιωθεί ως εγκρατής ηγέτης που ακολουθούσε μια απολύτως υγιεινή ζωή, το Τρίτο Ράιχ ήταν βουτηγμένο στα ναρκωτικά.

Ο συγγραφέας, έπειτα από εκτενή έρευνα σε γερμανικά και αμερικανικά αρχεία, αποκαλύπτει την ασύδοτη χρήση ναρκωτικών ακόμη και στα υψηλότερα κλιμάκια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Χίτλερ και των συνεργατών του στους οποίους ο γιατρός Δρ Μορέλ χορηγούσε θανάσιμα κοκτέιλ ουσιών. Αν και φυσικά τα ναρκωτικά από μόνα τους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την εξέλιξη των γεγονότων του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου ή την έκβασή του, η αποκάλυψη αυτών των στοιχείων αλλάζει την αντίληψή μας για αυτή την σκοτεινή εποχή.

Ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα. Μαρτυρία του στρατηγού Χάλντερ, αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το ημερολόγιό του αναφερόμενος στην επίθεση κατά της Γαλλίας.

«Η αποστολή που ανέλαβε ο γερμανικός στρατός είναι δύσκολη. Με δεδομένο το πεδίο της μάχης και τον δεδομένο συσχετισμό δυνάμεων – ιδιαιτέρως σε ότι αφορά το πυροβολικό – είναι αδύνατον να τη φέρουμε εις πέρας. Πρέπει να προσφύγουμε σε ασυνήθιστα μέσα για να αναλάβουμε το ρίσκο που έχει αυτό το εγχείρημα». Η μεθαμφεταμίνη ήταν ένα από αυτά τα ασυνήθιστα μέσα και για τους στρατιώτες ήταν εξόχως απαραίτητη, όταν ο στρατηγός Γκουντέριαν έδωσε τη διαταγή: «Απαιτώ από εσάς να μείνετε άγρυπνοι τουλάχιστον τρεις μέρες και νύχτες, αν αυτό κριθεί απαραίτητο».

Και αυτό ακριβώς ήταν απαραίτητο, διότι μόνο αν έφταναν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα στην Σεντάν στα γαλλικά σύνορα και αν προλάβαιναν να διασχίσουν τον ποταμό Μεύση θα έφταναν οι Γερμανοί στη βόρεια Γαλλία πιο γρήγορα από τον κύριο όγκο του γαλλικού στρατού, που ήταν ακόμη παρατεταγμένος στον βορρά του Βελγίου, καθώς επίσης και στον νότο,  στην Γραμμή Μαζινό.

Όσον αφορά τον ανεφοδιασμό, από την πλευρά της Βέρμαχτ όλα είχαν προβλεφθεί. Οι αξιωματικοί επιμελητείας του Γενικού Επιτελείου είχαν προβλεφθεί. Οι αξιωματικοί επιμελητείας του Γενικού Επιτελείου είχαν παραγγείλει εγκαίρως τα χάπια. Ο στρατηγός κόμης Φον Κίλμανζεγκ για παράδειγμα, είχε παραγγείλει 20.000 τεμάχια για την δική του 1η Μεραρχία Τεθωρακισμένων, και τη νύχτα της 10ηςπρος την 11η Μαϊου έγινε μαζική χρήση. Χιλιάδες στρατιώτες έβγαλαν το σκεύασμα από το ρεβέρ του δίκουχου, ή το πήραν από τον αξιωματικό Υγειονομικού της μονάδας τους, το έβαλαν στο στόμα τους, το έβαλαν στο στόμα τους και το κατάπιαν με λίγο νερό.

Είκοσι λεπτά αργότερα άρχισε το πανηγύρι και τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου απελευθέρωσαν τους νευροδιαβιβαστές. Αστραπιαία, ντοπαμίμη και νοραδρεναλίνη όξυναν την ικανότητα της αντίληψης και έθεσαν τον οργανισμό σε απόλυτη κατάσταση συναγερμού. Άρχισε να χαράζει. Κανείς δεν κοιμόταν, με το πρώτο φως της μέρας το γιγαντιαίο ερπετό της Βέρμαχτ άρχισε να κινείται με συνεχή ρυθμό προς την ενδοχώρα του Βελγίου… Οι οδηγοί οδηγούσαν, οι ασυρματιστές με τις συσκευές κωδικοποίησης έμοιαζαν με γραφομηχανές από το μακρινό  μέλλον… Δεν υπήρχε ανάπαυλα – μια χημική θύελλα διαρκείας είχε ξεσπάσει στον τελικό εγκέφαλο, ο οργανισμός απελευθέρωνε θρεπτικές ουσίες, συνέθετε γλυκόζη σε αυξημένες ποσότητες, έτσι που ο μηχανισμός λειτουργούσε σε εντατικούς ρυθμούς, τα πιστόνια κινούνταν όλο και πιο γρήγορα, πάνω κάτω. Η αρτηριακή πίεση αυξήθηκε μέχρι και πέντε τοις εκατό , οι καρδιές βροντούσαν στον κυλινδρικό χώρο του στήθους.

 

«ΥΠΕΡΔΙΕΓΕΡΣΗ : ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΡΑΪΧ» του Norman Ohler 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ