ΓΥΝΑΙΚΑ

Πότε τα μαλλιά σου «φωνάζουν» ότι θέλουν κούρεμα

Αν έχεις αρχίσει να βλέπεις τις άκρες σου να γίνονται ξηρές και να σπάνε, είναι αυτή η ώρα που θα πρέπει να κόψεις τα μαλλιά σου. Ωστόσο, καλό θα ήταν να κλείσεις το ραντεβού σου πολύ πριν φτάσεις σε αυτό το σημείο. Εάν δηλαδή προσπαθείς να περάσεις το χέρι σου μέσα από τα μαλλιά σου και μπλέκονται στα δάχτυλά σου, τότε είναι ένα σημάδι ότι χρειάζονται περιποίηση και ίσως κούρεμα.

Αν παρατηρείς ασύμμετρες τούφες ή αν το κούρεμά σου περιλαμβάνει φιλάρισμα που έχει πια χαθεί τότε η απάντηση είναι ότι χρειάζεσαι κούρεμα. Το ίδιο ισχύει αν τα μαλλιά σου είναι πολύ φλατ. Αν δεν έχουν όγκο, τότε το πιθανό σενάριο είναι οι ταλαιπωρημένες άκρες που τα «βαραίνουν».

Αν δεν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έκοψες τα μαλλιά σου, αυτό είναι μία απάντηση από μόνη της. Τώρα το πόσο συχνά πρέπει να κόψεις τα μαλλιά σου είναι κάτι που διαφέρει ανά περίπτωση. Αν έχεις κοντά μαλλιά, κάθε 4 με 6 εβδομάδες περίπου είναι ένα καλό χρονικό πλαίσιο. Κι αυτό για να διατηρήσεις το σχήμα τους. Από την άλλη εάν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου καλό θα ήταν να τα κόβεις το πολύ ανά 12 εβδομάδες. Και ίσως χρειαστεί να τα κόψεις λίγο περισσότερο από όσο θα ήθελες.