ΚΟΙΝΩΝΙΑ

19χρονη επέλεγε τους «στόχους» σπείρας «ποντικών»

Μια 19χρονη αλλοδαπή ήταν αυτή που επέλεγε τα σπίτια ηλικιωμένων που θα «χτυπούσε» μια σπείρα διαρρηκτών, η οποία δρούσε επί δυο μήνες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία και μάλιστα συμμετείχε στις τουλάχιστον οκτώ κλοπές που είχε διαπράξει.

Η δράση της σπείρας εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας, που διαπίστωσαν ότι η έφηβη και ένας 38χρονος Έλληνας εντόπιζαν τους στόχους, τους παρακολουθούσαν ώσπου να βεβαιωθούν ότι οι ένοικοι είχαν φύγει και, στη συνέχεια, έκαναν τις διαρρήξεις μαζί με έναν 32χρονο ομοεθνή της 19χρονης και έναν 34χρονο Έλληνα.

Από τα πέντε σπίτια που διέρρηξαν από τις 15 Ιανουαρίου ως τις 12 Μαρτίου, ενώ είχαν αποτύχει να εισβάλουν σε άλλα τρία, είχαν κλέψει μεταξύ άλλων χρυσαφικά, ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία αξίας άνω των 10.000 ευρώ. Τα κλοπιμαία αναλάμβανε να κρύβει μια 43χρονη αλλοδαπή στο σπίτι όπου συγκατοικεί με τον 34χρονο.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που συνεχίζεται, βρέθηκε στα σπίτια των μελών της σπείρας ένα μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκαν και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των πέντε δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.