slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

20 καμένα σπίτια και 16 ανθρώπους σε νοσοκομεία άφησε ο πύρινος εφιάλτης στην Αχαΐα! Καταγγελίες για καθυστέρηση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστιες καμμένες εκτάσεις, δάσος αλλά και τουλάχιστον 20 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Ζήριας, είναι ο απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αχαΐα.

16 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι 15 με αναπνευστικά προβλήματα, ο ένας με εγκαύματα στο χέρι.

Εικόνες ολικής καταστροφής κατέγραψε η κάμερα του OPEN σε κάμπινγκ στο Λαμπίρι Αχαΐας, το παλιό κλαμπ Μεντιτερανέ, το οποίο όμως δεν ήταν σε λειτουργία.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Ζήριας, Βασίλης Γλωσσίδης, μίλησε στο OPEN για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της περιοχής που έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό, τους τουρίστες που απομακρύνθηκαν από τις παραλίες της περιοχής, αλλά και τις θλιβερές εικόνες που αντίκρισε, λέγοντας ότι με το φως της ημέρας θα σχηματίσει την πλήρη εικόνα. Ο ίδιος είπε ότι η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε εγκαίρως, για την φωτιά που ξεκίνησε από την ίδια εστία της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά όταν κατέφθασε, δεν κατάφερε να την ελέγξει.

Δείτε όσα είπε

«Έχουμε 4 διαφορετικές πυρκαγιές σε 4 δημοτικές ενότητες, δε μπορώ να φανταστώ ότι είναι τυχαία όλα αυτά» είπε στο OPEN ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, σύμφωνα με τον οποίο η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση.

Δείτε όσα είπε