ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25η Μαρτίου: Αναχωρούν οι τελευταίοι εκδρομείς του τριημέρου

Ασφυκτικά είναι τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου αλλά και οι εθνικές οδοί και τα ΚΤΕΛ Κηφισού καθώς, το Σάββατο (23/03), κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, μόνο σήμερα επτά δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τον Πειραιά, με το πρωινό πλοίο να πηγαίνει στη Σύρο, στην Τήνο και στη Μύκονο. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Λιμενικό Σώμα, αναμένεται να ταξιδέψουν συνολικά 23.339 επιβάτες και θα εκτελεστούν 43 δρομολόγια.

Αναφορικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι απόψεις των επιβατών διίστανται, καθώς κάποιοι αναφέρουν πως βρήκαν εισιτήρια σε αρκετά καλή τιμή, ενώ άλλοι λένε πως ήταν πολύ ακριβά για Μάρτιο μήνα.

Όπου φύγει-φύγει οι Αθηναίοι ενόψει 25ης Μαρτίου

Η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου άρχισε, την Παρασκευή (22/03), αφού 41 πλοία ταξίδεψαν για τον Σαρωνικό, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Την ίδια ώρα, στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, από χθες το πρωί υπήρχε έντονη κινητικότητα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους των υπεραστικών λεωφορείων, η πληρότητα στα δρομολόγια φτάνει το 90%, με δημοφιλέστερους προορισμούς την Κόρινθο, την Πάτρα και τη Λακωνία.

Αυξημένη ήταν, επίσης, χθες (22/03), και η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής (22/03) έως τις 18:00 της ίδιας ημέρας, από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου είχαν περάσει 29.663 οχήματα ενώ από τα διόδια της Αθηνών – Λαμίας 27.164 οχήματα.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Η Τροχαία έχει αυξήσει τα μέτρα της, με παρουσία σε όλα τα εθνικά οδικά δίκτυα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Τα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνουν πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Ειδικότερα, ισχύουν τα εξής:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής

Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων

Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων

Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις

Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας

Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου