ΚΟΙΝΩΝΙΑ

27χρονη κλείδωσε Αλγερινό «ποντικό» μέσα στο υπνοδωμάτιο και κάλεσε την Αστυνομία

Μια απίστευτη υπόθεση με πρωταγωνίστρια μια 27χρονη κοπέλα, έναν 38χρονο αφρικανό «ποντικό» και τον ενοικιαστή του διπλανού διαμερίσματος της πολυκατοικίας της οδού Μπενάκη, ξεδιπλώθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν 23:40 όταν η 27χρονη ανοίγοντας την πόρτα του ισογείου διαμερίσματος βλέπει την μπαλκονόπορτα μισάνοικτη και ακούει θόρυβο στο υπνοδωμάτιο.

Χωρίς να χάσει χρόνο και διατηρώντας την ψυχραιμία της, βγαίνει έξω αθόρυβα, κλειδώνει την πόρτα και καλεί την Αστυνομία. Άμεσα, φθάνουν στο σημείο δυο άνδρες της Ασφάλειας Εξαρχείων με πολιτικά, ξεκλειδώνουν το διαμέρισμα και πιάνουν τον διαρρήκτη.

Ο «ποντικός» οδηγείται στο τμήμα όπου διαπιστώνουν πως πρόκειται για 38χρονο Αλγερινό. Όμως αν και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον αλλοδαπό, μυστήριο αποτελούσε η λεία, καθώς κάποια χρυσαφικά που είχε η κοπέλα δεν βρέθηκαν ούτε πάνω του, αλλά ούτε και στο σπίτι.

Μετέφερε τη λεία από το ένα διαμέρισμα στο άλλο

Ο δράστης οδηγείται στον Εισαγγελέα όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 29 Ιουνίου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων. Και το μυστήριο δεν αργεί να λυθεί.

Την επομένη ημέρα, ένας 25χρονος που διαμένει στο διπλανό διαμέρισμα, περνάει το κατώφλι του τμήματος Εξαρχείων και παραδίδει μια σακούλα με κοσμήματα, καταγγέλλοντας πως την προηγούμενη ημέρα και ενώ απουσίαζε, του είχαν διαρρήξει το σπίτι με έναν υπολογιστή και κάποια προσωπικά αντικείμενα να έχουν …κάνει φτερά.

Τότε οι έμπειροι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι οι δυο υποθέσεις συνδέονται και ψάχνοντας διαπίστωσαν πως υπάρχει κοινός δράστης, δηλαδή ο Αλγερινός «ποντικός» ο οποίος είχε μεταφέρει τα κλοπιμαία από το διαμέρισμα της κοπέλας στο σπίτι του 25χρονου και τη λεία από τον νεαρό στο σπίτι της 27χρονης.

Οι αστυνομικοί απέδωσαν τα αντικείμενα στους κατόχους χωρίς όμως να μπορούν να ερμηνεύσουν την κίνηση του «ποντικού» να μεταφέρει τη λεία από το ένα διαμέρισμα στο άλλο.