ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

38 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη ΒΙΑΛ της Χίου

Σημαντικό αριθμό θετικών κρουσμάτων στο ήδη επιβαρυμένο από τον κοροναϊό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ εντόπισαν σήμερα Παρασκευή 23/10 τα τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ, το ένα της Χίου και τα δύο που έφθασαν από Αθήνα αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ασφαλή και πλήρως διασταυρωμένα στοιχεία του politischios.gr, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από νωρίς το πρωί της Παρασκευής μέχρι και τις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποίησαν 330 τεστ.

38 νέα κρούσματα
Εντοπίστηκαν θετικοί στον covid 19 συνολικά 37 μετανάστες και 1 υπάλληλος της ΒΙΑΛ.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί και θα τεθούν σε περιορισμό εντός της ΒΙ.ΑΛ. χωρίς να είναι γνωστό αν υπάρχει επαρκής χώρος καραντίνας για τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών στο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα παραμείνουν στη Χίο μέχρι και τις αρχές της εβδομάδας προκειμένου να αποτυπώσουν πλήρως τον επιδημιολογικό χάρτη του ΚΥΤ της Χίου πραγματοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ γίνεται.

Από χτες, παρατάθηκε ο υγειονομικός αποκλεισμός της δομής έως τις 4 Νοεμβρίου 2020. Το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ είναι σε «καραντίνα» από τις 14 Οκτωβρίου.