ΚΟΙΝΩΝΙΑ

45χρονος στο Κορωπί έκρυβε στο σπίτι του καλάσνικοφ και 45 κιλά κοκαΐνης

Οπλα και περισσότερα από 45 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν σε σπίτι στο Κορωπί οι αστυνομικές αρχές, μετά τη σύλληψη ενός 45χρονου φερόμενου μέλους κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αμέσως μετά τη σύλληψη του 45χρονου, ο οποίος ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Κηφισιάς, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε νάιλον συσκευασία με 17,5 γραμμάρια κοκαΐνης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο λεβητοστάσιο και σε αποθήκη 45 κιλά και 167,3 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες καθώς και 149 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η αποκάλυψη του κυκλώματος και ο τερματισμός της δράσης του ήταν απόρροια συστηματικής διερεύνησης, ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριών, φυσικής επιτήρησης και εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων (profiling), στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών.

Επισημαίνεται πως ο 45χρονος, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, οδηγήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.