ΚΟΙΝΩΝΙΑ

4η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τη Μαθητική Ομάδα Λυκείου «Minders» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Η Μαθητική Ομάδα Ρομποτικής Λυκείου «Minders» των Εκπαιδευτηρίων Αντωνόπουλου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» μας γέμισε για άλλη μια φορά με συναισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και χαράς!

Οι μαθητές εκπροσώπησαν επάξια το Σχολείο τους και την Ελλάδα κατακτώντας στην Κατηγορία «Open»την 4η θέση σε ολόκληρο τον κόσμο με θέμα «SmartCities»,στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκιούρ της Ουγγαρίας από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019.

Η Μαθητική Ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης με το project«SKEye» – έχοντας κατακτήσει ήδη την 1η θέση στον Εθνικό Τελικό της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο-, κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 74 χώρες και υπό τις άρτιες  κατευθύνσεις των  Προπονητών Ρομποτικής κυρίων Δημήτρη Μωραΐτη και Τίμου Τρυφωνίδη, να «ανεβάσει» την Ελλάδα και το Σχολείο στις υψηλότερες θέσεις της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!

Το project «SKEye» έχει ως στόχο την κεντρική διαχείριση δεδομένων σε μια πόλη και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως τη διαχείριση αποβλήτων, την άμεση αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση κρίσεων καθώς και τον περιορισμό του ανθρώπινου παράγοντα σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας.

Το project «SKEye» αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μια πόλης. Χρησιμοποιώντας μια απλή κάμερα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος, αναλύει την εικόνα, χαρτογραφεί το περιβάλλον και εξάγει δεδομένα. Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται δίνοντας οδηγίες σε  μικρά ρομπότ-εργάτες, τα οποία χρησιμοποιούνται για τα συμφέροντα της πόλης. Σε καθημερινά βάση, τα ρομπότ έχουν ως κύρια αρμοδιότητα να συλλέγουν απορρίμματα που βρίσκονται στην περιοχή και να τα τοποθετούν στον πλησιέστερο κάδο. Ένα έξυπνο σύστημα διαχωρισμού απορριμμάτων τα χωρίζει σε αλουμίνιο, μέταλλο, πλαστικό ή χαρτί. Κατά τη διάρκεια που τα ρομπότ εκτελούν τα καθημερινά τους καθήκοντα, αν προκύψει κάποια κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ένα τροχαίο ατύχημα ή πυρκαγιά, τα ρομπότ είναι δυναμικά σχεδιασμένα ώστε να δίνουν προτεραιότητα στο σημαντικότερο συμβάν και να παρεμβαίνουν άμεσα.

Την Ομάδα Ρομποτικής του Λυκείου «Minders» αποτελούν οι μαθητές :    Χρήστος Αντωνόπουλος, Θοδωρής Γκαμαλέτσος, Κωστής Σπυρίδωνος, Δημήτρης Παπαγεώργιου, Θανάσης Πανταζής.

Οι Χορηγοί της Μαθητικής Ομάδας «Minders» που υποστήριξαν τη συμμετοχή της στη διοργάνωση είναι οι εταιρίες AEGEAN AIRLINES, BIC, WIND και Χορηγός Επικοινωνίας είναι το ONE CHANNEL.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Πληροφορίες: Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες Αττικής, 22950 29840, [email protected] , www.anagennisi.edu.gr