ΚΟΙΝΩΝΙΑ

7η θέση για τους ‘’Prismatic’’ μαθητές Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και 3ου ΓΕΛ Σερρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Την 7η θέση κατέκτησε η Μαθητική Ομάδα ‘’Prismatic’’ της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και του 3ου Γενικού Λυκείου Σερρών στους 16ους Παγκόσμιους Τελικούς του STEM Διαγωνισμού F1 in Schools.

Η Μαθητική Ομάδα εκτός από τη διάκρισή της στο Top 10 των καλύτερων ομάδων επιπλέον σημείωσε τον 1ο ταχύτερο χρόνο (1.014 sec) στους αγώνες πίστας και συμμετείχε στους Τελικούς των αγώνων knock out κερδίζοντας τη 2η θέση.

Οι αγώνες διενεργήθηκαν από τις 4 έως και τις 8 Ιουνίου 2021 στην Αγγλία, με τη συμμετοχή 43 ομάδων από όλο τον κόσμο. Λόγω της πανδημίας, οι αγώνες διενεργήθηκαν για πρώτη φορά εξ αποστάσεως χωρίς τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Τους αγώνες προλόγισε, καλωσόρισε και απηύθυνε χαιρετισμό σε όλες τις ομάδες ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, καθώς και ο Ζαν Τοντ Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 8 Ιουνίου, σε μια σπουδαία τελετή με δηλώσεις του Stefano Domenicali (CEO της Formula 1), του Toto Wolff Επικεφαλής (CEO) της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes στη Formula 1, καθώς και άλλων προσωπικοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, κ. Δημήτρης Πολυματίδης, δήλωσε για την επιτυχία των Ελληνικών ομάδων:

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη σχολική χρονιά για μαθητές και εκπαιδευτικούς – λόγω Πανδημίας – η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών μας κάνει πολύ υπερήφανους. Η διάκριση αυτή δικαιώνει τη συνεχόμενη προσπάθεια για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού στην Ελλάδα και απέδειξε τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας.

Όλες οι ομάδες μας παρουσίασαν δημιουργία και καινοτομία σε όλους τους επιμέρους τομείς του Διαγωνισμού F1 in Schools, όπως η επιχειρηματικότητα, δημιουργικότητα, ομαδικότητα και συνεργασία, ψηφιακό μάρκετινγκ, έρευνα και ανάπτυξη, καινοτόμου σκέψης, διαχείριση βιώσιμων έργων και βέβαια στη μηχανική, σχεδιασμό και κατασκευή 3D μοντέλων Formula1. Οι επιτυχίες των ομάδων μας είναι σπουδαία αναγνώριση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους».

Τη Μαθητική Ομάδα ‘’Prismatic’’ αποτελούν οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Έργης Παπαδόπουλος (Σχεδιαστής & Αρχηγός Ομάδας), Διονύσης Κανέλλης (Υπεύθυνος Marketing & Διαχείρισης Ομάδας), Γιάννης Νεόφυτος (Υπεύθυνος Κατασκευής και του 3ου ΓΕΛ Σερρών Θεοφάνης Τσιγανιώτης (Marketing Manager), Γιώτα Τσιγανιώτη (Graphic Designer), Δημήτρης Λίλλης (Resources Manager).

Την επιτυχημένη προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι Προπονητές κ.κ. Δημήτρης Μωραΐτης, Γιάννης Τούντας και Ηλίας Ζαφειριάδης.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους καθηγητές για τη σημαντική επιτυχία τους.