ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαζί με «κυνηγούς» χαλκού «τσίμπησαν» και… ανυπότακτο!

Ένας ανυπότακτος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε έγγραφο της Στρατολογικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας, ήταν ανάμεσα στα μέλη σπείρας «κυνηγών» χαλκού, που συνελήφθησαν στην Καρδίτσα.

Από τις 26 Ιουνίου αναζητούνταν οι δυο «κυνηγοί» χαλκού που είχαν διαφύγει από την καταδίωξη αστυνομικών στην Καρδίτσα, όταν συνελήφθησαν τέσσερις συνεργοί τους μαζί με τους οποίους είχαν λεηλατήσει 175 μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.

Ο ένας από αυτούς, εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής και συνελήφθη επειδή δεν υπηρέτησε τη… θητεία του!

Σε βάρος του εκκρεμούσε έγγραφο της Στρατολογικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας για ανυποταξία, αλλά και ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καρδίτσας για διακεκριμένη κλοπή μεταφοράς ή διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και για απείθεια. Αφού απολογηθεί στον ανακριτή Καρδίτσας για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα παραπεμφθεί στην στρατιωτική δικαιοσύνη.

Τα συνολικά έξι μέλη της σπείρας είχαν εντοπιστεί να κινούνται με δυο αυτοκίνητα, αλλά δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ακολούθησε καταδίωξη. Το ένα ακινητοποιήθηκε, οι τέσσερις επιβάτες συνελήφθησαν και στο εσωτερικό του βρέθηκαν επτά πηνία χαλκού συνολικού βάρους 510 κιλών και έξι κομμάτια καλωδίων συνολικού βάρους 80 κιλών.

Όπως αποδείχθηκε, τα είχαν ξηλώσει από τρεις μετασχηματιστές προκαλώντας ζημιά ύψους 35.000 ευρώ, ενώ στην πορεία της προανάκρισης προέκυψε ότι από τις 14 Ιανουαρίου είχαν λεηλατήσει άλλους 172 μετασχηματιστές κλέβοντας χαλκό συνολικής αξίας 1.031.800 ευρώ.