ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδελφή Φύσσα: «Δεν σκότωνε, τραγούδια έγραφε. Ας του απαντούσαν με τραγούδια…»

«Ας του απαντούσαν με τραγούδια. Αυτός τραγούδια έγραφε. Δεν σκότωνε» κατέθεσε σήμερα η αδελφή του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μια κατάθεση που είχε ξεκινήσει πριν από μήνες, αλλά δεν είχε καταφέρει να την ολοκληρώσει τότε καθώς κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Η μάρτυρας, στη σύντομη κατάθεσή της ενώπιον του δικαστηρίου, είπε ότι η γνώση της για τα γεγονότα, το βράδυ της δολοφονίας, προέρχεται από όσα της είπαν, εκ των υστέρων, οι φίλοι του αδελφού της.

«Δεν ήμουν παρούσα. Είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία για μένα. Δεν ξέρω πολλά πράγματα δεν ήμουν μπροστά. Ενημερώθηκα απο τον πατέρα μου, πήγα στο νοσοκομείο και είδα τον αδελφό μου νεκρό». Όπως είπε η Ειρήνη Φύσσα, δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβη το επίμαχο βράδυ με τον αδελφό της και για τον λόγο αυτό «μίλησα με τα παιδιά που ήταν μαζί του εκείνο το βραδυ. Έχω συγκρατήσει ότι ο Παύλος πήγε να δει μπάλα και δεν ξαναγύρισε. Έχω συγκρατήσει ότι ήταν εκεί αστυνομικοί…».

Σε ερώτηση της υπεράσπισης αν πιστεύει ότι ο αδελφός της ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής, η μάρτυρας απάντησε: «Από όσα έχουν ακουστεί εδώ μέσα αυτό προκύπτει».

Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης για τη μουσική του Παύλου Φύσσα, η μάρτυρας είπε: «Τραγούδια έγραφε, δεν σκότωνε. Έγραφε για την ελευθερία, την αγάπη…».