ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητη δήλωση της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου: «Θα απολογηθώ εγώ που τους πήρε ο χάρος»

Τουλάχιστον αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα είχε δηλώσει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου της φρίκης στα Χανιά.

Όταν λοιπόν είχαν δημοσιευτεί οι πρώτες καταγγελίες για τα όσα παράλογα γίνονταν εκεί και πριν το θέμα πάρει διαστάσεις, στην κάμερα της εκπομπής είχε μιλήσει η ιδιοκτήτρια της…

Όταν της είχε επισημανθεί το τεράστιο ποσοστό θανάτων που είχε καταγραφεί εκεί, είχε απαντήσει: «Θα φτάσουν στο σημείο να μετράνε και τους αποθανόντες στην μονάδα και θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει. Εδώ μέσα φιλοξενούσα τρόφιμους που ήταν σε προθανάτιο στάδιο. Εγώ τους εξηγούσα με τον γιατρό οτι ο άνθρωπος που τον έφερες εδώ δεν θα αντέξει το πολύ ένα μήνα, μόνο με θαύμα μπορεί να συνέλθει».

Αναφορικά οτι για όλους είχε γραφτεί ως αιτία θανάτου, η ανακοπή καρδιάς, είπε: «Αυτό θεωρώ οτι πρέπει να σας το απαντήσει ο γιατρός. Ο συγκεκριμένος γιατρός δεν είναι άνθρωπος που θέλει να μιλήσει. Είναι χαμηλών τόνων. Είναι λάθος η γραφτεί ανακοπή, αλλά αντί να γράψουν τα υποκείμενα νοσήματα, γράφουν την λέξη ανακοπή».