3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητο: Διέλυσαν μνήματα και έβγαλαν σορό γυναίκας!

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας μετά το περιστατικό με αγνώστους που κατέστρεψαν τάφους και έβγαλαν σορό γυναίκας από το μνήμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, ιερόσυλοι διέλυσαν έξι μνημεία και τοποθέτησαν πτώμα γυναίκας απέναντι από το σημείο που είχε ενταφιαστεί.
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό αλλά ακόμα παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα των δραστών καθώς από τους τάφους δεν λείπουν πολύτιμα αντικείμενα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του χωριού, οι ιερόσυλοι λεηλάτησαν τάφους και ανακάτεψαν την Αγία Τράπεζα στην εκκλησία, πετάξανε και μια εικόνα κάτω και έσπρωξαν από την θέση του το καντηλιέρι.

Το πιο ανατριχιαστικό, όμως, είναι ότι έσπασαν οικογενειακό τάφο και έβγαλαν από μέσα την σορό γυναίκας γνωστού γιατρού της περιοχής για να την ακουμπήσουν αντικριστά σε διπλανό μνήμα.

Σε έναν άλλο τάφο, επίσης, έσπασαν την πλάκα και άδειασαν από το κασελάκι τα οστά των νεκρών, μέσα στο ίδιο το μνήμα. Καταστροφές προκάλεσαν και σε άλλα τέσσερα μνήματα, σπάζοντάς τα, μεταξύ των οποίων και αυτό που ακόμα έφτιαχναν οι συγγενείς για τον νεκρό τους, τον οποίο είχαν θάψει πριν μερικές μέρες.