ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροδιακομιδή παιδιού 3,5 ετών με γρίπη από την Κοζάνη στην Αθήνα! Στο νοσοκομείο και το 2 ετών αδερφάκι του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί αεροδιακομιδή με ελικόπτερο, παιδιού ηλικίας 3,5 ετών, με αναπνευστικά προβλήματα, από το Μαμάτσειο, σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανόν βαρύ περιστατικό γρίπης, με αποτέλεσμα να κριθεί η διακομιδή του απαραίτητη.

Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη συνοδεία περιπολικού της τροχαίας αλλά και τη συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ στο αεροδρόμιο της Κοζάνης.

To παιδάκι μεταφέρθηκε χθες 2 Ιανουαρίου στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης με αναπνευστική δυσχέρεια και κατά τις πρωινές ώρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε και αποφασίστηκε από τους γιατρούς η διασωλήνωσή του καθώς και η μεταφορά του σε εξειδικευμένο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Στο μεταξύ και το αδερφάκι του παιδιού , μεταφέρεται με πνευμονία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, με έντονα συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ένα δίχρονο κοριτσάκι που νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Κοζάνης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης Δημήτρης Σιόλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι το κοριτσάκι και το τρίχρονο αγόρι που μεταφέρθηκε διασωληνωμένο σε νοσοκομείο της Αθήνας, ανήκουν στην ίδια οικογένεια.