ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άφαντος ο ανήλικος οδηγός που παρέσυρε αστυνομικό στη Ρόδο!

Αναζητείται ο 16χρονος οδηγός που παρέσυρε με το αυτοκίνητο αστυνομικό, όταν προσπάθησε να αποφύγει έλεγχο στην πόλη της Ρόδου.

Οι αστυνομικοί υποψιάζονται ότι ο νεαρός, μαζί με υπόλοιπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο ήταν μπλεγμένοι σε αλισβερίσι ναρκωτικών και γι αυτό δεν σταμάτησαν στον έλεγχο.

Όλα συνέβησαν όταν ο 16χρονος Έλληνας που καθόταν μαζί με δυο αγνώστους μέσα στο σταθμευμένο είδε τους άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. να πλησιάζουν για έλεγχο και, στην προσπάθειά του να διαφύγει, έβαλε μπροστά τη μηχανή, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα και χτύπησε με το όχημα έναν 38χρονο αστυνομικό τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Ο ανήλικος, που οδηγούσε χωρίς να διαθέτει δίπλωμα, κατάφερε να εξαφανιστεί μαζί με τους δύο επιβάτες. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί βρήκαν έξω από το σπίτι του το αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο για την διάπραξη αδικήματος. Ωστόσο, ο 16χρονος δεν εντοπίστηκε και αναζητείται, όπως και οι γονείς του που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για επικίνδυνη οδήγηση, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και σωρεία παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Ρόδου.