ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του και… διέρρηξε εκκλησία!

Ξανά στα χέρια των αστυνομικών βρέθηκε ένας άντρας, ο οποίος, λίγο μετά την αποφυλάκισή του,  διέρρηξε εκκλησία στην Ηλεία.

Ο διαρρήκτης είχε αφεθεί ελεύθερος, μέχρι να γίνει η δίκη του και αποφάσισε να συνεχίσει την παράνομη δράση του.

Έκλεψε αυτοκίνητο και με αυτό έφτασε στην εκκλησία που είχε βάλει στο στόχαστρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», ο 46χρονος φαίνεται πως είχε ιδιαίτερη προτίμηση στις εκκλησίες, αφού και πάλι «χτύπησε» σε ναό, όπως ακριβώς είχε κάνει και πριν από επτά ημέρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 46χρονος -που είναι παλαιός γνώριμος στις τοπικές αρχές, έκλεψε και πάλι αυτοκίνητο, αυτή τη φορά από τη Γαστούνη και το χρησιμοποίησε για να πάει στο Κουρτέσι για να συνεχίσει το έργο του.

Μάλιστα στην προκειμένη φαίνεται πως είχε και συνεργό.

Ο 46χρονος, παραβίασε την πόρτα του Ιερού Ναού της Παναγίας Παντάνασσας, «μπούκαρε» σε αυτόν και αφαίρεσε τη μικροφωνική της εκκλησίας, μαζί με τον ενισχυτή καθώς και χρήματα από το παγκάρι, προκαλώντας παράλληλα φθορές τόσο στο εσωτερικό της εκκλησίας, όσο και στις εισόδους της.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, η διάρρηξη έγινε αντιληπτή από τον Ιερέα του Ναού, το απόγευμα του Σαββάτου και ενημέρωσε την αστυνομία. Οι έρευνες αλλά και οι πληροφορίες των αρχών υπό την καθοδήγηση του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας κου Γιώργου Σωτηρόπουλου, απέδωσαν καρπούς, αφού είχαν σαν αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Πρόκειται για μια συνεργασία τεσσάρων υπηρεσιών, αυτής της Ειδικής Ομάδας Ελέγχου της Δ.Α Ηλείας, και των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Βουπρασίας και Πύργου.