ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγέλη αδέσποτων σκύλων προκαλεί τρόμο στην Πυλαία

Αγέλη αδέσποτων σκύλων προκαλούν φόβο και τρόμο στους κατοίκους, που διστάζουν να κυκλοφορήσουν με τα πόδια στη γειτονιά τους κι επιλέγουν να πάρουν το αυτοκίνητό τους, ακόμα και για κοντινές αποστάσεις.

«Έχουμε απευθυνθεί στον δήμο αρκετές φορές. Έχουμε καλέσει και την αστυνομία αλλά δυστυχώς, δεν έχει γίνει ακόμα κάτι δραστικό. Τα δικά μου τα παιδιά πηγαίνουν στο γυμνάσιο. Δεν είναι μικρά δηλαδή. Κι όμως, φοβόμαστε και τα πηγαινοφέρνουμε με το αμάξι, ακόμα και για κοντινές αποστάσεις» λέει στο Thestival ο Β.Δ. κάτοικος της περιοχής.

Ο ίδιος αναφέρει ότι το πρόβλημα εντείνεται από ανθρώπους που ταΐζουν τα αδέσποτα ωμές τροφές. «Τα σκυλιά αυτά είναι φοβισμένα και πεινασμένα. Οπότε είναι λογικό να ψάχνουν τροφή προκειμένου να κρατηθούν στη ζωή. Ωστόσο, καλό θα ήταν ο κόσμος που έχει την καλή διάθεση να τα φροντίσει, να το κάνει σε συνεννόηση με τον δήμο. Δηλαδή υπάρχουν κτηνίατροι που λένε ότι η τροφή που πρέπει να δίνεται είναι ξηρά», αναφέρει ο ίδιος και συμπληρώνει πως είναι καλό το ότι πολίτες φροντίζουν τα αδέσποτα όμως θα πρέπει να γίνεται υπό τις οδηγίες ειδικών.

Δεν παραλείπει βέβαια να αναφέρει ότι οι τροφές που βρίσκονται διάσπαρτες στον δρόμο προκειμένου να σιτιστούν τα αδέσποτα, δημιουργούν και ζητήματα ως προς την καθαριότητα της περιοχής, με κίνδυνο να δημιουργηθούν «υγειονομικές βόμβες», δεδομένου ότι σταδιακά αυξάνονται και οι θερμοκρασίες λόγω θέρους.