ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγέλη λύκων κάνει βόλτα μέρα μεσημέρι σε κάμπο της Δράμας

Ο υπερπληθυσμός των λύκων είναι πλέον ένα υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στη φύση είτε αυτοί είναι αγρότες είτε κτηνοτρόφοι είτε κυνηγοί.

Το παρακάτω ομολογουμένως ανησυχητικό βίντεο τραβήχτηκε την Δευτέρα 07/12/20 γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, μεταξύ των χωριών Αδριανή και Νικηφόρου του νομού Δράμας, από τον φίλο και συνάδερφο Μίλτο Παλάσκα, ο οποίος κατευθύνονταν από τον Νικηφόρο προς την Αδριανή !

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει την συνάντηση με την αγέλη των 8 ( ΟΚΤΩ ) “σπάνιων”, ο ίδιος ο Μίλτος :

” Δευτέρα 07/12/20 γύρω στις 12:00 το μεσημέρι με ψιλόβροχο, πήγαινα από τον Νικηφόρο στην Αδριανή όταν ένας λύκος πέρασε μπροστά από το αυτοκίνητο, αμέσως σταμάτησα για να κάνω λίγο πιο πίσω ώστε να έχω καλύτερη ορατότητα όντας κυνηγός και να τον χαζέψω σαν άγριο ζώο που είναι. Όταν κοίταξα λοιπόν από τους καθρέφτες πίσω μου, γέμισε ο δρόμος λύκους, πρόλαβα και μέτρησα 8 ζώα !!!!

Την περιοχή την ξέρω πολύ καλά, έστριψα σε έναν αγροτικό δρόμο και πρόλαβα να τραβήξω το βίντεο που είδατε στο οποίο φαίνονται οι 2 από την αγέλη των 8, ενώ οι άλλοι 6 είχανε σπάσει πιο δεξιά και δεν τους πρόλαβα.

Παρακάτω αντάμωσαν πάλι όλοι μαζί με πορεία ακριβώς τις φυλακές Νικηφόρου, το σημείο που πήγαν είναι χώρος εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων και εφιστώ την προσοχή στους συνάδερφους κυνηγούς καθώς στην ευρύτερη περιοχή έχουν έχουν φαγωθεί αρκετά σκυλιά. ”

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr